Μπαινει στη wall street o aργεντινος δισεκατομμυριουχος που θελει τα ελληνικα δρομολογια...

21:20 28/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Corporacion America, που ανήκει στη δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια της Αργεντινής, σκέφτεται να πραγματοποιήσει την αρχική δημόσια εγγραφή της...
για την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης του χρόνου, όπως αποκάλυψε ο 81χρονος Eurnekian με συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο Eurnekian, γιος μεταναστών από την Αρμενία που ασχολούνταν με τα υφάσματα, είναι ο άνθρωπος που έφερε την καλωδιακή τηλεόραση στην Αργεντινή, με την Cablevision SA. Σήμερα, η Corporacion America είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ιδιωτικών
αεροδρομίων στον κόσμο, καθώς διαθέτει άδειες για περισσότερα από 50 αεροδρόμια και περίπου 2 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Το τελευταίο διάστημα, κέρδισε το διαγωνισμό για τη διαχείριση των αεροδρομίων της Πίζα και της Φλωρεντίας στην Ιταλία, ενώ σκοπεύει να κατέβει και στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Ο Eurnekian δηλώνει ότι θα περιμένει τη σωστή στιγμή για να αποφασίσει το ποσοστό της εταιρείας του που θα βάλει στο χρηματιστήριο, αν και σε κάθε περίπτωση, θα διατηρήσει τον έλεγχο. Όμως, αρνήθηκε σε σχετική ερώτηση του Bloomberf να προσδιορίσει την αξία της εταιρείας του. “Ισως αξίζει 15 δισ. δολάρια, ή 20 δισ. ή 40 δισ. δολάρια, δεν ξέρω. Όταν δουλεύεις όλη μέρα, δεν σκέφτεσαι τις αποτιμήσεις”, λέει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα