Αυριο θα απολογηθει 78χρονος χρονος χειριστης του ταχυπλοου

12:31 18/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Πρόκληση ναυαγίου που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση θανάτου και ανθρωποκτονία από αμέλεια, είναι οι κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που απαγγέλθηκαν στον 78χρονο χειριστή...
του ταχύπλοου, ο οποίος κατηγορείται για την τραγωδία στην Αίγινα. Αύριο το μεσημέρι, ο 78χρονος αναμένεται να οδηγηθεί και να απολογηθεί στην 5η Ανακρίτρια Πειραιά. Ήδη με δηλώσεις του, ο δικηγόρος του Α. Λυκουρέζος ανέφερε ότι υπερασπιστική γραμμή θα είναι ότι η αμέλεια δεν βαρύνει τον πελάτη του.
Χθες το πρωί, ο
78χρονος αποδοκιμάστηκε από συγγενείς των θυμάτων κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, όπου έφτασε στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης. Νωρίτερα έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες και στο flying dolphin που τον μετέφερε στον Πειραιά, ενώ εμφανή ήταν τα προβλήματα υγείας του.
Ο 78χρονος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε βεβαίωση από νοσοκομείο της Αθήνας που πιστοποιεί τη κατάσταση της υγείας του.
Ενίσχυση κανονισμών
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, προανήγγειλε αλλαγές στους κανονισμούς ασφάλειας. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε «πως το χθεσινό, παράλογο, συμβάν, γεννά ζητήματα κυρίως ενίσχυσης των κανονισμών για τις περιοχές που αποτελούν περάσματα, όπως αυτό στην Αίγινα». Εκτίμησε, δε, ότι η αυστηροποίηση των κανονισμών θα πρέπει να είναι στοχευμένη και να εγκαθιδρύει κανόνες που να τηρούν όλοι. «Η πείρα έχει δείξει πως δεν είναι αρκετό να αυξήσεις για παράδειγμα τα πρόστιμα ή τις ποινές. Δεν αρκεί αυτό. Απαιτείται η καλλιέργεια μιας συνείδησης, με προσδιορισμένους, σαφείς κανόνες για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, από το πρωί της Τετάρτης ειδικό κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στην Αίγινα, «όχι για να τα αξιολογήσει ποινικά, αλλά για να καταλήξει στις βελτιώσεις που απαιτούνται να γίνουν στο σύστημα της θαλάσσιας ασφάλειας».
«Δεν μπορώ πραγματικά να βρω έναν παρηγορητικό λόγο για τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό. Μακάρι να βρουν τη δύναμη, μακάρι η Πολιτεία και η κοινωνία να βρουν έναν τρόπο να σταθούν δίπλα τους που να αποτελεί βάλσαμο στον πόνο τους» κατέληξε.
Επέμβαση
Στο μεταξύ, ικανοποιημένοι δηλώνουν οι γιατροί του ΚΑΤ από την έκβαση της επέμβασης στο αριστερό κάτω άκρο της 29χρονης Ουκρανής που ακρωτηριάστηκε στο δυστύχημα στην Αίγινα. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν επίσης σταθερή την κατάσταση της ασθενούς που θα παραμείνει νοσηλευόμενη στο ΚΑΤ για το επόμενο διάστημα.
Στο ΚΑΤ αντιμετωπίστηκαν και τα ενδοστοματικά τραύματα ενός από τους πέντε τραυματίες του δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο τραυματίας υποβλήθηκε σε ενδοστοματικά χειρουργικά ράμματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα