''αργη και ευθραστη η ανακαμψη στην ευρωζωνη, παρα τα μετρα''...

18:00 6/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να επιταχυνθεί το 2015, παρότι η δυναμική της θα μπορούσε να είναι ασθενέστερη...
απ' ό,τι αναμενόταν, υπογράμμισε την Κυριακή σε συνέντευξή της στη νότια Γαλλία η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παρατήρησε ότι «παρά τα πολλά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης... η ανάκαμψη είναι αργή, επίπονη, εύθραυστη και παρά την καλή θέληση των κεντρικών τραπεζών, θα έχουν περιορισμένες συνέπειες».

«Συνεπώς, πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αυξήσουμε τις προσπάθειες ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη» πρόσθεσε. «Αυτή είναι η ευκαιρία σε ορισμένες χώρες να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, χωρίς να απειλείται η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών» πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών μπορούν να έχουν περιορισμένο μόνο αντίκτυπο στο επίπεδο της ζήτησης και ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη κυρίως μέσα από επενδύσεις σε υποδομές, στην εκπαίδευση και στην υγεία, με την προϋπόθεση ότι το χρέος τους θα παραμένει βιώσιμο.

Οι νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα εντός του μήνα και θα είναι ελαφρώς διαφορετικές από τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο, πρόσθεσε η κυρία Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτίμησε επίσης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κίνα φέτος θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 7,5%.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα