Αρχιζει το προγραμμα εθελουσιας εξοδου στην eurobank

19:53 14/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και πάντως οπωσδήποτε μέχρι τις 23 Μαΐου η Eurobank προχωρεί και αυτή σε πρόγραμμα εθελουσίας με τη λογική της στόχευσης. Η τράπεζα σκοπεύει να απευθυνθεί...
στο προσωπικό της στην Ελλάδα με προτεραιότητα ηλικίας 50 ετών και άνω, προσφέροντάς του επιλογή εξόδου από την τράπεζα
έναντι αποζημίωσης, ύψους μέχρι 180.000 ευρώ, καθώς και την εναλλακτική παραμονής στην εργασία για μια διετία, με τον ίδιο μισθό και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Η πρόταση της τράπεζας προβλέπει αποζημίωση 45 μισθών σε εργαζόμενους άνω των 50 ετών, ενώ υπάρχει προσαύξηση 30% για τους εργαζόμενους του δικτύου της επαρχίας.
Στόχος είναι η έξοδος σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, στους οποίους οι τράπεζες θα απευθυνθούν συγκεκριμένα και χωρίς δημόσια ανακοίνωση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες μείωσης προσωπικού, χωρίς οι τράπεζες να απογυμνωθούν από την «αφρόκρεμα» του προσωπικού τους. Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση των τραπεζών είναι να μην υπάρξουν απολύσεις.
Στη συγκεκριμένη εθελουσία αναμένεται να υπάρχει η πρόβλεψη άμεσης αποχώρησης με λήψη αποζημίωσης, χρήση διετούς ή τριετούς άδειας μετ' αποδοχών (sabbatical) και αποζημίωση τεσσάρων μισθών που καταβάλλονται με τη λήξη της άδειας. Στην περίπτωση διετούς άδειας θα καταβάλλεται στον εργαζόμενο το σύνολο του μισθού, ενώ στην τριετή άδεια θα καταβάλλεται το 66% του μηνιαίου μισθού.
Οι πληροφορίες μιλούν για αποζημίωση που θα φτάνει τους 28 μισθούς για εργαζόμενους έως 39 ετών, για όσους είναι μεταξύ 40-44 ετών θα φτάνει στους 35 μισθούς, προσαυξανόμενη στους 40 μισθούς για εργαζόμενους ηλικίας 45-49 ετών. Για τους άνω των 50 ετών, η αποζημίωση θα φτάνει τους 45 μισθούς, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προβλέπεται αποζημίωση επιπλέον δύο μισθών.
Όλα τα ανωτέρω ποσά θα είναι προσαυξημένα κατά 30% για τους εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων της περιφέρειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για πέντε έτη μετά την αποχώρηση από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που διατηρεί η τράπεζα.
Keywords
Τυχαία Θέματα