Αρχιζει ο μαραθωνιος του α. τσιπρα στην ευρωπη

09:29 2/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Στη Ρώμη και στο πρόσωπο του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και εν συνεχεία στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ και στο Παρίσι, όπου θα έχει το πρώτο τετ-α-τετ με το Φρανσουά Ολάντ, θα αναζητήσει ο Α. Τσίπρας συμμαχίες...
επιχειρώντας παράλληλα να άρει τις επιφυλάξεις των Ευρωπαίων για τα σχέδια της κυβέρνησης.
Η Αθήνα επιμένει,
πάντως, στο ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ένα πρόγραμμα που ανακυκλώνει την ύφεση, όπως τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, αμέσως μετά από το επεισόδιο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.
"Εμείς πιστεύουμε ότι τα πράγματα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ομαλά και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Αλλά όπως είπα και στον κ. Ντάισελμπλουμ στο τέλος της τοποθέτησής μου, το κράτος έχει συνέχεια αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε συνέχεια στην αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους - ύφεσης", είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη έχουν, πάντως, συνισταμένη ότι δεν μπορεί να γίνει "κούρεμα" του χρέους.
Ο Πιέρ Μοσχοβισί μιλώντας στο BBC είπε ότι γνωρίζει πως στο Eurogroup δεν υποστηρίζουν τη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας. "Θεωρώ ότι δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος χειρισμού της υπόθεσης", πρόσθεσε και εξήγησε πως εάν αυτό γίνει τότε θα σήμαινε απώλειες για τον τραπεζικό τομέα και το λαό.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εμφανίζεται πιο επιθετικός προειδοποιώντας κατ' αρχήν με διακοπή χρηματοδότησης μιλώντας στο ZDF, ενώ σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο, ο κ. Σούλτς πέταξε το γάντι στον Α. Τσίπρα για την τρόικα.
"Αν η νέα κυβέρνηση νοιώθει ότι δεν δεσμεύεται από τις συμβάσεις που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση τότε θα δει ότι δεν θα ρεύσει πλέον χρήμα. Αυτό ακριβώς είναι που δεν χρειάζεται η Ελλάδα", τόνισε στo ZDF.
Λίγο πριν συναντηθεί με το Γ. Βαρουφάκη, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών φάνηκε πιο διαλλακτικός. "Αν ένας λαός μετά από πέντε χρόνια λέει ακούστε, αρκετά, θέλουμε να αναπνεύσουμε λίγο, το καταλαβαίνω, αν μια κυβέρνηση όπως αυτή λέει θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ αυτό είναι σωστό, δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης", είπε στο Canal Plus.
Συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες πρέπει να γίνονται σεβαστές αλλά "το να συζητήσουμε τον τρόπο για να μειωθεί αυτό το χρέος ή για να επιμηκυνθεί αυτό μου φαίνεται θεμιτό".
Σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ σημειώνει ότι ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να πει και κάποια "ναι" για να πετύχει τη συμφωνία. "Το να στύβουμε τον ελληνικό λαό σαν λεμόνι προσπαθώντας έτσι να οδηγήσουμε μια οικονομία στην ανάκαμψη είναι κάτι που μόνο ένας τρελός ιδεολόγος πλέον θα μπορούσε να υποστηρίξει. Σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε τις εκλογές για να πει όχι. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να μάθει και να λέει ναι", τόνισε.
Πηγή: Mega
Keywords
Τυχαία Θέματα