Αρχιζει η ματσαρα...

21:39 25/5/2013 - Πηγή: Fimotro
ΜΠΑΓΕΡΝ (ADIDAS) VS ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (PUMA) ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ...
Στη μάχη των γερμανικών ομάδων Ντόρτμουντ και Μπάγερν για την κατάκτηση της κορυφής στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε λίγη ώρα, αναμετρώνται και δύο γερμανικές εταιρείες αθλητικών...
ειδών: η Adidas και η Puma.
Η Adidas, επί χρόνια χορηγός της Μπάγερν, κατέχει περίπου το 9% των μετοχών της βαυαρικής ομάδας, ενώ η Puma
είναι χορηγός της Ντόρτμουντ εδώ και ένα χρόνο.

Η Adidas και η αμερικανική Nike κυριαρχούν στην αγορά του ποδοσφαίρου που εκτιμάται στα 4,5 δισ. ευρώ, ενώ η Puma αρχίζει να κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα, αφού για χρόνια εστίαζε περισσότερο στο χώρο της μόδας.

Η Adidas φαίνεται να κερδίζει στα σημεία, αφού παρέχει την μπάλα και τις στολές που φορούν ο διαιτητής και οι βοηθοί του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas Χέρμπερτ Χάινερ δήλωσε στο Reuters ότι «πάνε καλά» οι πωλήσεις των σουβενίρ της εταιρείας για τον τελικό και πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο ευκαιρία για την προβολή της Adidas, αλλά και ευκαιρία για εμπορικά κέρδη.

Από την πλευρά της, η Puma δικαιώνεται στην απόφασή της να γίνει χορηγός της Ντόρτμουντ, αφού η ομάδα κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 150 εκατομμύρια τηλεθεατές. «Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας» είπε στο Reuters ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας Στέφανο Καρότι.

Η ανοδική πορεία της Ντόρτμουντ προκαλεί αισιοδοξία στην Puma, η οποία προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για πτώση των πωλήσεων και των κερδών της. Στον αντίποδα, η Adidas ανακοίνωσε ρεκόρ στα μικτά κέρδη της στις αρχές Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα