ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ

17:41 19/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Εκστρατεία υπέρ της ανάδειξης ευρωπαίου στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πραγματοποιούν η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ύστερα από την επιστολή παραίτησης του Ντομινίκ Στρος-Καν. Την...
ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις των αναδυόμενων αγορών να «σπάσει» η παράδοση που θέλει να αναλαμβάνει πάντα Ευρωπαίος επικεφαλής.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι θέλει να επιλεγεί στην ηγεσία του ΔΝΤ
«ισχυρός και ικανός» υποψήφιος από την Ευρώπη. «Αν και η εθνικότητα δεν αποτελεί κριτήριο για τη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν, ο πρόεδρος Μπαρόζο εξέφρασε με σαφήνει τη θέση του, είναι φυσικό τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν σε έναν ισχυρό και ικανό υποψήφιο που θα μπορέσει να συγκεντρώσει υποστήριξη γύρω από το πρόσωπό του», δήλωσε εκπρόσωπός του.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, από την πλευρά της, επανέλαβε ότι οι συνθήκες απαιτούν να αναλάβει τα ηνία του ΔΝΤ ευρωπαίος. «Είμαι της άποψης, ότι θα πρέπει να προτείνουμε έναν ευρωπαίο υποψήφιο...Στην παρούσα κατάσταση, δεδομένων των σημαντικών προβλημάτων μας με το ευρώ, στα οποία εμπλέκεται το ΔΝΤ, θα πρέπει να καταστεί δυνατό να προταθεί ευρωπαίος υποψήφιος», τόνισε μεταξύ άλλων η γερμανίδα καγκελάριος.

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ο επόμενος επικεφαλής του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι από την Ευρώπη ενώ μετά μπορούν να τον διαδεχτούν υποψήφιοι των αναδυόμενων αγορών.
Keywords
Τυχαία Θέματα