Αποσυρεται ο μπεν καρσον απο την κουρσα για τον λευκο οικο...

16:00 3/3/2016 - Πηγή: Fimotro

O συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει κανένα...
μέλλον στην υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και ότι δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση του κόμματός του.

«Αποφάσισα να μην συμμετάσχω στην τηλεοπτική αναμέτρηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News αύριο το βράδυ» επισήμανε ο Κάρσον σε μία ανακοίνωση.

«Δεν βλέπω κανέναν
πολιτικό δρόμο προκειμένου να συνεχίσω, μετά τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών χθες το βράδυ» πρόσθεσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας εμμέσως ότι αποσύρεται από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία που διήρκησε 10 μήνες.

O Κάρσον είχε προκαλέσει την οργή των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πριν μερικές εβδομάδες, όταν σχολίασε ότι ο πρόεδρος της χώρας Μπαράκ Ομπάμα «μεγάλωσε ως λευκός».

Πολλοί από τους χρήστες κατηγόρησαν τον νευροχειρουργό ότι είναι προκατειλημμένος με τα βιώματα και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών.

Ο Κάρσον, που είναι Αφροαμερικανός και μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια στο Ντιτρόιτ τη δεκαετία του 1960, δήλωσε για τον Αμερικανό πρόεδρο σε μια συνέντευξη στον ιστότοπο του Politico: «ξέρετε, εκείνος έχει ανατραφεί ως λευκός».

Και προσέθεσε:

«Εννοώ, όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί, είμαι υπερήφανος που υπερβήκαμε το εμπόδιο του χρώματος όταν εκείνος εξελέγη, αλλά δεν μεγάλωσε όπως εγώ μεγάλωσα. Έζησε για πολλά χρόνια στην Ινδονησία. Επομένως, για εκείνον, ξέρετε, το να διατείνεται ότι γνωρίζει τα βιώματα των Αφροαμερικανών, νομίζω ότι είναι λίγο παρατραβηγμένο».
Keywords
Τυχαία Θέματα