Αποστασεις κρατα ο συριζα απο το ''μαυρο'' στα μμε...

14:49 14/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Έντονο προβληματισμό, έως και κάποια δυσφορία, προκαλούν ακόμη και στα κόμματα της αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα ενημέρωσης, που οδηγούν ακόμη και τις κυριακάτικες εφημερίδες να μην κυκλοφορήσουν ...
για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Τύπου! Είναι χαρακτηριστικό ότι κύκλοι της Κουμουνδούρου τηρούν αποστάσεις από την τακτική αυτή των συνδικαλιστικών σωματείων, καθώς εκτιμάται ότι η έλλειψη ενημέρωσης, δεν διευκολύνει
στην προβολή και την ενίσχυση των λαϊκών κινητοποιήσεων, ούτε βοηθά την κοινή γνώμη να διαμορφώσει άποψη για τις αντιδημοκρατικές, όπως λένε, ενέργειες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν, με εύσχημο τρόπο, να διαμηνύσουν στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του Τύπου ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν – όπως ακριβώς είναι και το κεντρικό αίτημα για την ΕΡΤ. Τήρησαν δε αποστάσεις από ακραία συγκρουσιακές λογικές, που εξετάστηκαν σε συνελεύσεις και συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων. Δεν κατάφεραν όμως ούτε έτσι να πείσουν για την αναγκαιότητα, ειδικά, της κυκλοφορίας των εφημερίδων και ακόμη ειδικότερα των κυριακάτικων, που έχουν και τη μεγαλύτερη κυκλοφορία.

Στην Κουμουνδούρου και όχι μόνο, καθώς ανάλογους προβληματισμούς εντοπίζει κανείς και σε άλλα κομματικά επιτελεία, υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι ορισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο του Τύπου αυτονομούνται σε βαθμό, που απομακρύνονται από το κοινό αίσθημα και τις ανάγκες του μέσου πολίτη. Υπό αυτή την έννοια εκφράζονται φόβοι ότι οι ανεξέλεγκτες κινητοποιήσεις, μπορεί να επιφέρουν βαριά πλήγματα στη βιωσιμότητα πολλών μέσω ενημέρωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, αλλά και να απαξιώσουν το αγαθό της ενημέρωσης, ακριβώς την ώρα, που η μεγάλη μάχη για την ΕΡΤ έχει ως ένα από τα κεντρικά της διακυβεύματα την προστασία αυτού του αγαθού!
Keywords
Τυχαία Θέματα