Απορριπτουν τα περι αδιεξοδου οι τουρκοκυπριοι...

Διαψεύδει η τουρκοκυπριακή πλευρά τους ισχυρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη ότι υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη κοινή διακήρυξη, υποστηρίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και «σύντομα θα επιτευχθεί λύση στο ζήτημα»...

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οσμάν Ερτούγ εκφράζει λύπη για τη σχετική δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι οι διαβουλεύσεις
δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Καταγγέλλει επίσης ότι η δήλωση του κ. Αναστασιάδη εντάσσεται στο πλαίσιο ενός «σχεδίου», το οποίο «έχει στήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά για να επηρεάσει τη διεθνή κοινή γνώμη».
Ο Ερτούγ αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες «έχουν αναδυθεί όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας λύσης στο ζήτημα της κοινής διακήρυξης» και αφήνει να εννοηθεί ότι η συμφωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πλέον ζήτημα ημερών.
Έγκυρη ελληνοκυπριακή πηγή επισημαίνει ότι η τουρκική πλευρά με τις δημόσιες τοποθετήσεις της για μη ύπαρξη αδιεξόδου θέλει να καλύψει την σαφή απόρριψη της μίας κυριαρχίας ακόμα και μετά από παρεμβάσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Βρετανίας στον τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει πως θα επιτευχθεί πρόοδος υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δεν κλείνει την πόρτα σε συνομιλίες για τη διακήρυξη.
Στα Κατεχόμενα αύριο ο Νταβούτογλου
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει αύριο στα Κατεχόμενα συνομιλίες με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου για την πορεία των διαβουλεύσεων με την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα