ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Κάθε ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απέκλεισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, σήμερα στο Μπράουνσβαϊκ, προς τα μέλη της κομματικής νεολαίας, η Άνγκελα Μέρκελ, επέμεινε στο ότι στο άμεσο μέλλον στην...
ευρωζώνη θα πρέπει να κυριαρχήσουν η μεγαλύτερη εποπτεία στους κρατικούς προϋπολογισμούς, αλλά και η μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση.

"Διαπράχθηκαν τόσα πολλά αμαρτήματα (στο οικονομικό πεδίο), ώστε τώρα πρέπει να εξετάσουμε, πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν. Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, μεγαλύτερη πρόσβαση στην Ευρώπη", επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος. "Κάθε χώρα θα πρέπει να τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης, με πρωτοβουλία της, των συνθηκών (της Ενωσης), την ώρα που ο κόσμος αλλάζει", συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως στο άμεσο μέλλον "οι θεσμοί της ΕΕ να καταστούν ισχυρότεροι".

Η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη λύπη της, που κατά το παρελθόν με δημοψηφίσματα λαοί κρατών-μελών της Ενωσης απέρριψαν προτεινόμενες, τότε, μεταρρυθμίσεις στις συνθήκες της και αντέκρουσε τις πληροφορίες πως θέλουν υπαρκτό το ενδεχόμενο μια χώρα, όπως η Ελλάδα, σύμφωνα με την ερμηνεία γερμανικών μέσων ενημέρωσης, να φύγει απο την Ε.Ε., επειδή επιμένει η δημοσιονομικού χαρακτήρα κρίση στην ευρωπαϊκή οικονομία. "Θα προειδοποιήσω, σχετικά, εναντίον του ενδεχόμενου να διατυπωθεί το πολιτικό αίτημα, να εγκαταλείψει μια χώρα μέλος την ευρωζώνη", επισήμανε και εξήγησε πως αφενός κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει επιπλέον αποχωρήσεις μελών και αφετέρου "ο στόχος μας τώρα πρέπει να είναι να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των χρηματαγορών" (...) "μέσω της δημιουργίας ασπίδας προστασίας της Ευρώπης απο τους κερδοσκόπους".
Keywords
Τυχαία Θέματα