Αποφευχθηκε εστω και οριaκα η χρεοκοπια στις ηπα...

Αποφεύχθηκε έστω και οριακά η χρεοκοπία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, καθώς τελικά έλαβε το «πράσινο φως» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ...
το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για τις δαπάνες, ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στόχος του οποίου είναι η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 219
ψήφους υπέρ έναντι 206 κατά, έπειτα από την έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στους Δημοκρατικούς να το υπερψηφίσουν. Σύμφωνα με το BBC, «ναι» ψήφισαν τελικά μόνο 57 Δημοκρατικοί, σε σύνολο 201, με την επικεφαλής του κόμματος στο σώμα του Κογκρέσου, Νάνσι Πελόσι, να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη θέση του αμερικανού προέδρου.

Μετά τη θετική έκβαση της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος: «Σας ευχαριστώ και καλά Χριστούγεννα».

Ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για διάστημα δύο ημερών είναι πιθανό να εγκριθεί επίσης από τη Βουλή, μεταδίδει το Reuters.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα