Αποχωρει οριστικα απο την ενεργο δραση ο φελπς

15:37 14/8/2016 - Πηγή: Fimotro
«Αντίο» στην ενεργό δράση είπε ο θρύλος του υγρού στίβου, Μάικλ Φελπς, μετά την κατάκτηση, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, του 23ου χρυσού Ολυμπιακού μετάλλιου της συλλογής του...

Τα συναισθήματα του μεγάλου Αμερικανού κολυμβητή ήταν εμφανή πολύ πριν πέσει στο νερό, για τη νικηφόρα τελευταία του κούρσα, στα 4X100 μ. μικτή ατομική.
«Βγαίνοντας από το λεωφορείο και περπατώντας προς την πισίνα απόψε, μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Τελευταία προθέρμανση.
Τελευταία φορά που βάζω το μαγιό. Τελευταία φορά που περπατώ μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους εκπροσωπώντας τη χώρα μου. Είναι τρελό...», είπε ο Αμερικανός κολυμβητής λίγο αργότερα.
Οπως είπε ο ίδιος, όταν βγήκε στην πισίνα σκέφτηκε «Αυτό ήταν». Φρόντισε, όμως, να κλείσει την καριέρα του με μία ακόμη εκπληκτική κούρσα.
«Αντίο» στην ενεργό δράση είπε ο Φελπς
«Ετσι ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου. Συγκρατήθηκα λίγο στο βάθρο, αλλά και πάλι υπήρχαν κάποια δάκρυα. Είναι ωραίο αίσθημα να ξέρεις ότι απέδωσε η σκληρή δουλειά», είπε ο Φελπς δηλώνοντας έτοιμος να ανοίξει νέο κεφάλαιο στη ζωή του, κοντά στη σύντροφό του και τον τριών μηνών γιος τους.
Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο 31χρονος μετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό. Συνολικά στη διοργάνωση έχει κερδίσει 28 μετάλλια: 23 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα.
«Φεύγω ευτυχισμένος»
«Κατάφερα να πετύχω ό,τι έβαλα στο μυαλό μου. Πέρασα 24 χρόνια στον αθλητισμό και είμαι ευτυχισμένος με το πώς τελείωσαν τα πράγματα», λέει.
Keywords
Τυχαία Θέματα