Από το 2010 άνοιξε ο κύκλος αίματος με τρομοδέματα

10:24 26/5/2017 - Πηγή: Fimotro

Ο κύκλος του αίματος με τα δέματα του θανάτου άνοιξε στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2010 όταν τρομοκράτες κατάφεραν ένα από τα πιο εντυπωσιακά τους χτυπήματα: ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, δεξί χέρι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άνοιγε φακέλους της αλληλογραφίας στο γραφείο του που απείχε λίγα μέτρα από εκείνο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Μόλις άνοιξε ένα λευκό κουτί- που έμοιαζε με κουτί παπουτσιών- ακούστηκε εκκωφαντική έκρηξη.

Ο άτυχος αξιωματικός, πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε ακαριαία, αφού χτυπήθηκε στον θώρακα και το πρόσωπο. Την ευθύνη της δολοφονικής επίθεση ανέλαβε, με επιστολή προς την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, μια ανώνυμη οργάνωση, ενώ στο τρομοδέμα βρέθηκα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δακτυλικό αποτύπωμα του Παλαιοκώστα.
Τον Νοέμβριο του 2010, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» απέστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ως αποστολέας στο δέμα- βόμβα που απεστάλη στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ εμφανιζόταν το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Το δέμα-βόμβα το οποίο εξουδετερώθηκε με νερό, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, περιείχε μαύρη σκόνη, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός του θα μπορούσε να έχει ενεργοποιηθεί. Μνήμες από εκείνα τα τρομοκρατικά χτυπήματα χτύπησαν στην ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Μάρτιο όταν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απεστάλη τρομοπακέτο το οποίο κινητοποίησε η γερμανική Αντιτρομοκρατική και τους πυροτεχνουργούς που το εξουδετέρωσαν. Ως αποστολέας φαινόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ η σφραγίδα που έφερε το τρομοπακέτο ήταν από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αθήνα.
Μία ημέρα μετά το χτύπημα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, παγιδευμένη επιστολή εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι. Αποστολέας φερόταν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας και παραλήπτης ο Πολ Τόμσεν. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε με καθυστέρηση ότι τα δύο δέματα είχαν περάσει από το μηχάνημα X-ray στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 14 Μαρτίου και είχαν ταξιδέψει με εμπορικές πτήσεις προς Φρανκφούρτη και Παρίσι.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από αυτά τα δύο χτυπήματα, εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι οκτώ παγιδευμένες με εκρηκτικά επιστολές που είχαν αποδέκτες «στόχους» σε ευρωπαϊκές χώρες. Τα οκτώ δέματα είχαν αποδέκτες ισχυρούς Ευρωπαίους οικονομικούς παράγοντες και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Ενδεικτικά, μεταξύ των παραληπτών φέρεται να είναι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Αντίστοιχα, ως αποστολείς εμφανίζονται διαπρεπείς Ελληνες οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα