Απο τις 29 ιουνιου στα βαθια ο αναστασιαδης με τον ακιντζι...

21:45 17/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Από τις 29 Ιουνίου αρχίζουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας ...
συνολικής λύσης στην Κύπρο, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι δεν συμφέρει σε καμιά πλευρά το χάσιμο χρόνου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι με τον κ. Αναστασιάδη διαπίστωσαν πως οι δύο διαπραγματευτές ολοκλήρωσαν το καθήκον που τους είχε ανατεθεί στις 15 Μαΐου και
αφορούσε στην εξέταση από την εργασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο της 11ης Φεβρουαρίου 20104 σε ποια θέματα ποιες είναι οι θέσεις των πλευρών. Έγινε μια διαπίστωση αυτών των θέσεων, πρόσθεσε λέγοντας ότι το πρώτο μέρος είχαν πάρει από τους διαπραγματευτές στην προηγούμενη συνάντησή τους οι ηγέτες και σήμερα πήραν και το δεύτερο και τελευταίο μέρος.

Τώρα, είπε, έχουν στα χέρια τους τις συμφωνίες ή τα έγγραφα Ακιντζί - Αναστασιάδη, όπου υπάρχουν θέματα που έχουν συνταχθεί με μαύρο, οι τουρκικές απόψεις που αναφέρονται με κόκκινο και οι απόψεις της άλλης πλευράς με μπλε. «Δηλαδή, υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπόρεσε να επιτευχθεί συμφωνία. Αυτά είναι κάτω από διαφορετικά κεφάλαια, δεν είναι όλα κάτω από ένα κεφάλαιο. Τώρα ήρθε η ώρα για τους ηγέτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία με έναν πιο ενεργό ρόλο. Είναι στόχος όλων μας να δημιουργηθεί στην Κύπρο άμεσα μια ομοσπονδιακή δομή που θα μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και θα προέλθει από τις δύο συνιστώσες πολιτείες εντάσσοντας στο διεθνές δίκαιο την τουρκοκυπριακή κοινότητα και λυτρώνοντας από την αβεβαιότητα τις νέες γενιές, όπως είπε ο ίδιος και στο παρελθόν, σημείωσε ο κ. Ακιντζί.
Keywords
Τυχαία Θέματα