Απο την 1η ιουλιου ανοιχτο το εμπ...

17:48 27/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Με απόφαση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το ίδρυμα θα λειτουργεί κανονικά από την Τρίτη 1 Ιουλίου. Οι υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ που συμμετέχουν ...
στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας αποφάσισαν να κάνουν μια 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 30 του μήνα, ενώ στη συνέχεια όλα τα Ιδρύματα θα ανοίξουν κανονικά.

Η Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ, που γίνεται στη Ρόδο, όπου και οι
διοικήσεις των πανεπιστημίων συζητούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους, συνεχίζεται κανονικά.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας κατά τη διάρκεια της Συνόδου των πρυτάνεων χαρακτηριστικά είπε «είμαστε εδώ σήμερα, όχι απλώς για να κουβεντιάσουμε, αλλά για να πασχίσουμε έτσι ώστε στο τέλος της Συνόδου, να έχουμε δώσει λύσεις».

Ο υπουργός, αφού παρακολούθησε τις τοποθετήσεις των πρυτάνεων πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τα Ιδρύματά τους, παίρνοντας το λόγο, έθεσε τρεις βασικούς άξονες άμεσης παρέμβασης: Τους οργανισμούς των πανεπιστημίων, το ζήτημα των μεταγραφών και την εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στο θέμα των οργανισμών, επεσήμανε την υποχρέωση των πανεπιστημίων να στείλουν στο υπουργείο, μέχρι τη Δευτέρα, τα σχέδια των οργανισμών, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης και η χώρα να τηρήσει τις συμβατικές της δεσμεύσεις.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα