Απο σημερα οι "επιταγεσ" κοινωνικου τουρισμου

16:13 14/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Επιταγές (voucher) κοινωνικού τουρισμού που θα «καλύπτουν» το κόστος για 6 ήμερες διακοπές 110.000 ατόμων στο διάστημα από τις 16/9/2013 έως τις 31/7/2014 θα δώσει ο ΟΑΕΔ από τις 10 Σεπτεμβρίου σε όσους...
εργαζομένους και άνεργους επιλεγούν, με το σύστημα μοριοδότησης, μετά την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων που ξεκινά σήμερα.
Την υλοποίηση του »κουρεμένου» σε σύγκριση με τα προηγούμενα
χρόνια προγράμματος προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ (το 2011 όταν λειτουργούσε η Εργατική Εστία και καταβάλλονταν εισφορές τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους εργοδότες είχαν δοθεί 570.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού με πρόγραμμα άνω των 63 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ καλώντας τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν, από σήμερα 14 Αυγούστου και έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, αιτήσεις συμμετοχής.
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 στις 2 μ.μ. οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής του τόπου κατοικίας τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη - υποβολή των δικαιολογητικών. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, άνεργοι οι οποίοι έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα) και άνεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%. Κριτήρια επιλογής θα είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος ανεργίας, ο αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία, ενώ διπλάσια μόρια θα λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.
Οι ξενοδόχοι
Αιτήσεις καλούνται να υποβάλουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου και οι ξενοδόχοι και άλλοι πάροχοι (ιδιοκτήτες καταλυμάτων με σήμα του ΕΟΤ). Πρώτα θα πρέπει να επισκεφθούν το ΚΠΑ της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την πρόσβασή τους στο σύστημα και στη συνέχεια θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ίδια καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
Ως «επιστέγασμα των προσπαθειών να επανεκκινήσουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μετά τις αλλαγές που έγιναν και τη μεταφορά στον ΟΑΕΔ», χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την προκήρυξη του προγράμματος.
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα