''απο δευτερα οι αστυνομικοι βγαινουν στις γειτονιεσ''...

17:31 17/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης προανήγγειλε πως από Δευτέρα στην Αθήνα θα βγουν στις γειτονιές...
αστυνομικοί που θα συνομιλήσουν με τους κατοίκους για τα προβλήματα τους.

«Από Δευτέρα σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας θα πάνε οι αστυνομικοί της γειτονιάς και θα περπατήσουν στην πλατεία, θα μιλήσουν με τους μαγαζάτορες, θα δώσουν το τηλέφωνό τους, θα μιλήσουν με τη γιαγιά, με την μητέρα στο πάρκο για να αισθανθεί η γειτονιά της Αθήνας
ασφάλεια, το κάνουμε πιλοτικά θα το διευρύνουμε. Θα είναι ο Αστυνομικός της γειτονιάς , θα είναι οι πεζές περιπολίες, θα είναι ο ΔΙΑΣ και θα δούμε τι θα γίνει με τον κ.Βούτση και τον πρωθυπουργό για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ΔΕΛΤΑ για τα ΜΑΤ. Όχι καταργήσεις όμως , να επανοριοθετήσουμε κάποια πράγματα», σημείωσε ο υπουργός.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός ζήτησε πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας.

«Η ΕΕ είναι πολιτικός οργανισμός και όχι τράπεζα για να έχουμε τη σχέση δανειολήπτη» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «πολιτική δεν σημαίνει διαγραφή όλων».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε πως όποιος θέλει να προσφύγει σε αυτό, θα πρέπει να έχει κατά νου ένα καίριο ερώτημα που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας και όχι θέλει να γίνει δημοψήφισμα για το δημοψήφισμα.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Γιακουμάκη είπε πως διάβασε ότι υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση και εάν συμβαίνει αυτό τότε «έχουμε φτάσει στα έσχατα όρια.

Γνωστοποίησε ταυτόχρονα πως το υπουργείο συγκρότησε ομάδα στην οποία συμμετέχουν καθηγητές και εκπρόσωποι φορέων προκειμένου να μελετήσουν την ενδοσχολική βία.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σήμερα θα λήξει η κατάληψη της Νομικής από αντιεξουσιαστές.

Τέλος σχολιάζοντας την κατάργηση των Φυλακών τύπου Γ’ είπε πως φυλακές με ιδιαίτερους όρους ασφάλειας, μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το ποιος κυβερνάει σήμερα τις φυλακές.

Πάντως, κατέληξε με την φράση «Έχω πολλές αμφιβολίες για το αν κυβερνάει το κράτος».
Keywords
Τυχαία Θέματα