ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

22:16 12/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η Βουλή ζήτησε σύσταση διακομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ώστε να εξεταστούν οι φάκελοι τόσο του Ηρακλή, όσο και των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, κλήθηκε να...δώσει εξηγήσεις και παρουσίασε έγγραφο της ΟΥΕΦΑ για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις περίφημες ρήτρες
εμπιστευτικότητας. Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει ότι θα ληφθούν σκληρά μέτρα σε περίπτωση που θιγεί το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Να τονιστεί πως το συγκεκριμένο έγγραφο και η συμπεριφορά του κ. Πιλάβιου, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών και ο κ. Λιάνης ζήτησε να σταλεί πίσω ως απαράδεκτο.Τελικά, η πρόταση που έγινε ήταν να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων , προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι τόσο του Ηρακλή, όσο και των υπόλοιπων ομάδων της Λίγκας. Ο κ. Πιλάβιος πήρε διορία μιας εβδομάδας ώστε να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και να ενημερώσει τις ομάδες οι οποίες έχουν υπογράψει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας.Ο κ. Πιλάβιος τόνισε πως θα μεταφέρει το αίτημα για άρση του απορρήτου, αλλά πρόσθεσε πως θα πρέπει να κληθεί η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ανοίξει τους φακέλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα