Απειλες κατα μοντι σε επιστολη που εμφανιζει την υπογραφη της fai

21:57 16/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Απειλές κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι εμφανίζεται να εκτοξεύει η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (Fai) σε επιστολή που φέρει τα σύμβολα και την υπογραφή της και εστάλη σε...
δύο εφημερίδες της Κάτω Ιταλίας. Υπάρχουν εντούτοις αμφιβολίες για την αυθεντικότητα της επιστολής, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Corriere della Sera.

Η οργάνωση «Πυρήνας Όλγα,
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» έχει αναλάβει την ευθύνη για την προ ημερών επίθεση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Ansaldo Nucleare Ρομπέρτο Αντινόλφι στη Γένοβα, την οποία «αφιέρωσε» στην Όλγα Οικονομίδου, κρατούμενη στις ελληνικές φυλακές για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην τετρασέλιδη επιστολή, που είχε σταλεί στην εφημερίδα Corriere della, ο πυρήνας της Fai προειδοποιούσε με άλλες επτά επιθέσεις σε ένδειξη συμπαράστασης προς ισάριθμα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που βρίσκονται επίσης στην φυλακή.

Την υπογραφή του «Πυρήνα Όλγα» φέρει και η νέα τρισέλιδη επιστολή που εστάλη την Τετάρτη στην καθημερινή εφημερίδα Calabria Ora της νότιας Ιταλίας, και αναφέρει ότι μεταξύ των επτά εναπομείναντων στόχων είναι ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι, καθώς και ο επικεφαλής της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia στον ιταλικό νότο.

Ωστόσο, η άποψη που φαίνεται να διαμορφώνουν οι ερευνητές και οι αναλυτές που μελετούν την αυθεντικότητα του εγγράφου είναι ότι δεν έχει σταλεί από την Fai, όπως αναφέρει η Corriere della Sera.

«Λέμε στον Μόντι ότι είναι ένας από τους επτά στόχους που έχουν απομείνει και ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να μείνει στην Ευρώπη, να σώσει τις τράπεζες, να πληρώσει τα χρέη ενός κράτους που έκανε σπατάλες για λογαριασμό του» αναφέρεται στην επιστολή.

Σε άλλο σημείο της υπογραμμίζεται ότι «κάθε νέα αυτοκτονία οφειλόμενη στην κρίση θα θεωρηθεί κρατική δολοφονία και θα τιμωρηθεί με την σφραγίδα της ζωής».

Αναφέρεται ακόμη πως η υπηρεσία Equitalia θα παραμείνει στο στόχαστρο όσο η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του κρατικού χρέους.

Στην Ιταλία εκφράζεται γενικευμένη ανησυχία για τυχόν αναβίωση της πολιτικής βίας εν μέσω της σαρωτικής οικονομικής κρίσης και της αυξημένης οργή για τα μέτρα λιτότητας που έχει προωθήσει η κυβέρνηση Μόντι. Η φύλαξη δικαστικών, υπεύθυνων των εταιριών είσπραξης φόρων και πολιτικών έχει ήδη ενισχυθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα