Απαντηση μητσοτακη στην κριτικη κακλαμαμη περι ''θλιβερης εικονασ'' της κυβερνησης...

12:38 17/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Απαντήσεις στην κριτική του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Κακλαμάνη για «θλιβερή εικόνα» της κυβέρνησης και απουσία των υπουργών από τη Βουλή, έδωσαν ...
οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Κ.
Μητσοτάκης είπε ότι οι υπουργοί απουσίαζαν από την αίθουσα της Ολομέλειας επειδή επεξεργάζονταν τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο και «όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να είμαστε σε δύο μέρη ταυτόχρονα».
Και ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι ήταν επί έξι ώρες στη Βουλή και όταν βγήκε έξω για να συνεννοηθεί για θέματα του νομοσχεδίου ο Ν. Κακλαμάνης έκανε τις επικριτικές δηλώσεις. «Αυτό δεν είναι πραγματικό, δεν είναι αληθινό», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Γ. Στουρνάρας εξήγησε στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριά ότι τα μέλη της τρόικας και ο Χ. Ράιχενμπαχ απαλλάσσονται από φόρους γιατί είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλων χωρών και δεν πρέπει να φορολογούνται δύο φορές.
Απάντησε επίσης στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ. Τσακαλώτο που πρότεινε όλα τα εισοδήματα να εντάσσονται σε μία ενιαία κλίμακα φόρου, ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει «σε μία πλήρως ισορροπημένη οικονομία». Ανέφερε ακόμη, απαντώντας σε παρατήρηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασ. Ξηροτύρη, ότι τα άτομα με 80% αναπηρία απαλλάσσονται από το φόρο, ενώ διέψευσε ότι υπάρχει έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που λέει ότι το δημόσιο χάνει πολλά δισ. επειδή δεν υπάρχει ηλετρονική απόδοση του ΦΠΑ.
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδιας ανέπτυξε την τροπολογία του υπουργείου του για θέματα που αφορούν την μεταναστευτική πολιτική και περιλαμβάνουν την αξιοποίηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ πριν από το 2007 για την στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου και την δυνατότητα φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων στην υπηρεσία πρώτης υποδοχής.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα