Απαγωγη τριων ευρωπαιων στην υεμενη


Ενοπλοι απήγαγαν, την Παρασκευή έναν Αυστριακό και ένα ζευγάρι απ την Φινλανδία στο κέντρο της Σαναά. «Αυτόπτες μάρτυρες, είδαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης να σταματά, αμέσως οι επιβάτες του να απαγάγουν...
τρείς Δυτικούς και στη συνέχεια το όχημα να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ πηγή της υεμενίτικης κρατικής ασφάλειας.

Διέρρευσε απ την ίδια πηγή ότι, «όλοι οι απαχθέντες σπούδαζαν την αραβική γλώσσα». Οι απαγωγές Δυτικών αποτελούν μια συνήθη πρακτική, στην Υεμένη. Οι απαγωγείς ζητούν απο την κεντρική κυβέρνηση λύτρα, για να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους. Δράστες των απαγωγών είναι φύλαρχοι, άλλοτε η ίδια η Αλ Κάιντα Υεμένης.

Οι κυβερνήσεις των Η.Π.Α καθώς και της Σαουδικής Αραβίας, έχουν δημόσια εκφράσει «την ανησυχία τους», για τη δράση της Αλ Κάιντα --και συνεργαζόμενων με αυτήν οργανώσεων-- στο έδαφος της Υεμένης.

Το λήγον επταήμερο, έγιναν με πρωτοβουλία του προέδρου Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι πολλές αποστρατείες υψηλόβαθμων αξιωματικών, «αφοσιωμένων στο καθεστώς Σάλεχ». Ο πρόεδρος Χάντι είναι αντιμέτωπος με το ισχυρό, όσο και δικτυωμένο, αυτονομιστικό κίνημα. Ο νότιος τομέας, σεαυτήν τη χώρα της αραβικής χεροσνήσου, είναι το προνομιακό πεδίο δράσης των αυτονομιστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα