Αντιστροφη μετρηση για την επαναλειτουργια της ερτ! ευθυνες στον προεδρο και τα μελη του δς της νεριτ!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Άνεμος αισιοδοξίας και ελπίδας στους κόλπους των απολυμένων της ΕΡΤ φέρνουν οι εκλογές που θεωρούνται δεδομένες. Μετά από αγώνες 20 και πλέον μηνών και μια κυβέρνηση...
να καταρρέει, μέσα από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις μας αποχαιρετά, με έναν λαό βαριά πληγωμένο και ταπεινωμένο.

Μιλώντας με στελέχη και βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν άφησαν κανένα περιθώριο περί μη επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.
Δεν ήταν μόνο επικριτικοί για την τροπή που πήρε το κλείσιμο του φορέα, αλλά και για βαριές ευθύνες που φέρουν οι πρωτεργάτες του «μαύρου» αλλά και οι διοικήσεις του μορφώματος, που θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις ημέρες και τα έργα τους στο Ραδιομέγαρο.

«Μια εξεταστική επιτροπή θα ρίξει άπλετο φως σε μια παράλογη πράξη που μας διέσυρε διεθνώς. Είκοσι μήνες τώρα η χώρα μας έχει μείνει χωρίς δημόσια τηλεόραση, τονίζοντας με νόημα: Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η αποκατάσταση των απολυμένων είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μας όπως έχει δεσμευθεί και ο πρόεδρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ομάδα ειδικών για τα ΜΜΕ έχει μελετήσει τρόπους επαναλειτουργίας της ΕΡΤ για την προ της 11ηςΙουνίου κατάσταση με στόχο την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του φορέα σε έναν σύγχρονο πλουραλιστικό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό με κύρος και αξιοπιστία. Μάλιστα έχουν βρεθεί και τα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, ανεξάρτητα εάν η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές, είναι αυτοδύναμη η προκύψει από συνεργασία κομμάτων.

Ιδιαίτερο βάρος και έμφαση η νέα ηγεσία του Ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα δώσει στην έρευνα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι προκηρύξεις και προσλήψεις του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ με τις ευλογίες του Εποπτικού Συμβουλίου με παράνομους διορισμούς και «μαϊμού» επιλογές προσώπων. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι προσλήψεις που έγιναν για τη ΝΕΡΙΤ θα αξιολογηθούν από την αρχή.

Η αντιπολίτευση καταλογίζει τεράστιες ευθύνες και στον σημερινό πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο Πέτρο Μάη και το ΔΣ, που ενώ γνωρίζουν ότι έχουν διοριστεί παράνομα, προβαίνουν σε πράξεις, που ενέχουν ποινικές ευθύνες. Όπως αναθέσεις εκπομπών, προσλήψεων υπογραφή συμβάσεων, σκορπώντας το χρήμα των φορολογουμένων, προκαλώντας ακόμα και την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Με τις αποφάσεις της όπως λένε στελέχη της αντιπολίτευσης προκαλεί το δημόσιο αίσθημα δίνοντας ακόμη σε πολιτευτή της ΝΔ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για ένα πρόγραμμα που βλέπει μόνο ο παρουσιαστής, ενώ βρισκόμαστε... ήδη σε προεκλογική περίοδο. Για όλα αυτά, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Από την άλλη, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι-τεχνικοί-διοικητικοί που έδωσαν τον αγώνα για μια ανοιχτή και ελεύθερη ΕΡΤ από την πρώτη μέρα του κλεισίματος, μέσα από την ERTopen και το συνδικαλιστικό τους όργανο την ΠΟΣΠΕΡΤ θα συμμετέχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και εξυγίανσης του φορέα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μέσα στα πλαίσια αυτά, έγινε την Παρασκευή το βράδυ σε γνωστό κέντρο του Χαλανδρίου, εκδήλωση συμπαράστασης με φαγητό και ποτό για τους απολυμένους της ΕΡΤ, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά τις γιορτινές τούτες μέρες και να διατρανώσουν τη θελησή τους για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ.

Σε μια κατάμεστη διακομματική ατμόσφαιρα-η πείνα δεν έχει χρώμα- και σε κλίμα συγκίνησης, σε παρόντες και απόντες ζωντάνεψε η ελπίδα και το όνειρο της επιστροφής στο χώρο που πέρασαν τα πιο δημιουργικά και παραγωγικά τους χρόνια.

Βουλευτές, στελέχη κομμάτων, φορείς και αλληλέγγυοι έδωσαν το παρών. Πολλοί δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στην εκδήλωση αφού στην αίθουσα επικράτησε το αδιαχώρητο.

Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή. Δυο βουλευτίνες που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ μέχρι σήμερα, δίνοντας τη δική τους μάχη εντός και εκτός βουλής.

Όπως τόνισαν και οι διοργανωτές, το όνειρο σύντομα θα γίνει πραγματικότητα και όλα τα «ντοκουμέντα του φόρου αίματος» που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι της ERT open και απολυμένοι της ΕΡΤ, θα κατέχουν μια ξεχωριστεί θέση σε ειδικό χώρο μέσα στο Ραδιομέγαρο για να θυμίζει τους αγώνες των απολυμένων από τη δημόσια τηλεόραση στις νεότερες γενιές. Κάτι που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά. Και κατέληξαν: Γλυκοχαράζει αδέλφια!.......
Keywords
Τυχαία Θέματα