Αντιστροφη μετρηση...

17:58 3/11/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...ΠΑΛΙ...
Σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο ξεκινάει ένας από τους πιο κρίσιμους κύκλους διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών μας,...
ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, είναι ικανός υπό προϋποθέσεις να δείξει ακόμη και το φως στην άκρη του τούνελ της πολυετούς ύφεσης.
Το οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με το Μαξίμου,
επιχειρεί να ανιχνεύσει τις διαθέσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, αν δηλαδή έρχονται με διάθεση συναίνεσης ή με απόλυτες θέσεις αυστηρά τεχνοκρατικές.
Ωστόσο οι κ. Μαζούχ, Τόμσεν και Μορς είναι γνώστες του κλίματος εντός του οποίου θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τις όποιες ενστάσεις τους, λέει στέλεχος της κυβέρνησης.
Γνωρίζουν και τη «σκιά» που ρίχνει στις διαπραγματεύσεις η δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και τις αντιδράσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τον νέο ΦΑΠ και φυσικά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής ζητά «ρεαλισμό, ευελιξία και κοινό νου» από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Το μήνυμα του κ. Στουρνάρα είναι διττό και έχει αποδέκτες τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων. Ο κ. Στουρνάρας στο φάκελο με τον οποίο θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις θα έχει την εκφρασμένη θέση του Πρωθυπουργού ότι οι δανειστές μας πρέπει πάση θυσία να σταθμίσουν την αντιστροφή πορεία της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο χρόνο.
Τα «ανοιχτά» θέματα είναι πολλά, παραδέχεται συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπάρχουν καθυστερήσεις, υπάρχει όμως και δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων εντός πάντα των πλαισίων που θέτουν τα όρια της ελληνικής κοινωνίας και της Δημοκρατίας.
Το σίγουρο είναι ότι για την κυβέρνηση τα επόμενα εικοσιτετράωρα και μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 14 Νοεμβρίου, θα είναι αν όχι καθοριστικά, σίγουρα ενδεικτικά για το μέλλον της.
Αν επιτευχθεί ένας συμβιβασμός τότε ο σχεδιασμός του Μαξίμου για έξοδο στις αγορές και «άνοιγμα», έστω το δεύτερο εξάμηνο του 2014, της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, θα παραμείνει στο τραπέζι των πολιτικών εξελίξεων ως το μεγάλο όπλο του κ. Σαμαρά. Αν υπάρξει αδιέξοδο τότε τα πάντα είναι «ανοιχτά».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα