ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κατά των καταλήψεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου τάσσονται οι πρυτανικές αρχές, οι κοσμήτορες και οι πρόεδροι των τμημάτων του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την επιβίωσή του ίδιοι του Πανεπιστήμιου. Το γεγονός ότι...
οι κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες επιτροπής ερευνών δεν λειτουργούν από τις 12 Σεπτεμβρίου, λόγω καταλήψεων στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως διαπιστώνουν σε σχετικό
τους έγγραφο.

Επίσης, τονίζουν ότι η συνέχιση της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης από μία μικρή μειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων του Ιδρύματος έρχεται σε αντίθεση:
Με την ομόφωνη θέση της τελευταίας συγκλήτου του Πανεπιστήμιου, αλλά της συνόδου των πρυτάνεων για τη σημασία της διασφάλισης ανοιχτών και ενεργών πανεπιστημίων.Με την απόφαση της πλειοψηφίας των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου που επιλέγουν ένα πανεπιστήμιο εν λειτουργία.Διασπά την πανεπιστημιακή κοινότητα.Στρέφεται κατά του ίδιου του Πανεπιστημίου, καθώς δημιουργεί αδυναμία σύγκλησης των συλλογικών οργάνων και αναστέλλει ζωτικές λειτουργίες του με σοβαρές επιπτώσεις τώρα και στο άμεσα μέλλον.Ειδικά για τις καταλήψεις επισημαίνουν: «Θεωρούμε ότι η κατάληψη των κτιρίων του Πανεπιστημίου μας, δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αγώνα στη σημερινή συγκυρία, διότι ενώ μπορεί να εκφράζει τη δίκαιη αντίθεσή μας στο νόμο και την κυβερνητική πολιτική, στρέφεται, ταυτόχρονα, ενάντια στην προσπάθεια που καταβάλλει το Πανεπιστήμιό μας να παραμείνει ενεργό, δυναμικό και σε λειτουργία παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Στο μεταξύ, μερίδα καθηγητών από διάφορα πανεπιστήμια που συνεδρίασαν το Σάββατο ζητά να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους συναδέλφους τους να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης.

Επίσης, αντιδρούν στις μειώσεις των αμοιβών των πανεπιστημιακών, αλλά είναι αντίθετοι και με την εργασιακή εφεδρεία.

Καλούν, μάλιστα, τις συγκλήτους να μη δώσουν στοιχεία που θα διευκολύνουν την εφεδρεία. Θεωρούν «αυτονόητη» τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών στο «ευρύτερο κοινωνικό κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας και αντίστασης» και προτείνουν να συντονιστούν όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων για πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα