Αντιδρασεις απο τα κομματα για την επιθεση με μολοτοφ στη μονη πετρακη

15:44 8/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πετρακη, σημειώθηκε τα ξημερώματα. Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, άγνωστοι, γύρω στις...
03.10, πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στο πραύλιο του κτιρίου, στην οδό Μονής Πετράκη 10 στο Κολωνάκι, οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί.
Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Ιερά Σύνοδος
«Μετά την
ει­σβολή σε Ι­ερό Ναό της Θεσ­σα­λο­νί­κης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σή­μερα στις 3:00 π.μ. ο­μάδα α­γνώ­στων ε­πι­τέ­θηκε με πε­ρί­που 10 βόμ­βες μο­λό­τωφ στον προ­αύ­λειο χώρο του κτιρίου της Ι­ε­ράς Συνόδου. Το κτί­ριο της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου δεν έ­χει ο­ποι­α­δή­ποτε α­στυ­νο­μική προ­στα­σία. Από την νυ­κτε­ρινή ε­πί­θεση κα­τα­στρά­φηκε ένα υ­πη­ρε­σι­ακό αυ­το­κί­νητο και το ι­δι­ω­τικό αυ­το­κί­νητο υ­παλ­λή­λου. Η ά­μεση ε­πέμ­βαση της Πυροσβε­στι­κής Υ­πη­ρε­σίας α­πέ­τρεψε τα χει­ρό­τερα. Μα­κάρι να γί­νει πλήρως κα­τα­νο­ητό στην κοι­νω­νία μας ότι οι τρο­μο­κρα­τι­κές ε­νέρ­γειες δεν ε­ξυ­πη­ρε­τούν κα­νέ­ναν και να ε­πι­κρα­τή­σει η ει­ρήνη και η κα­ταλ­λαγή του Θεού μεταξύ των αν­θρώ­πων. Ευ­χό­μα­στε ο Θεός να συγ­χω­ρεί τους δρά­στες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την επίθεση η Ιερά Σύνοδος.
Γεροβασίλη: Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή
«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΣΥΡΙΖΑ
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΔ: Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για την εμπρηστική επίθεση στην Ιερά Μονή Πετράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.
Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει.
Ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών.
Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας – αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας.
Έστω και τώρα ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές».
ΑΝΕΛ: «Απαράδεκτη, ακατανόητη και καταφανώς αποκρουστική ενέργεια»
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, η οποία «συνιστά απαράδεκτη, ακατανόητη και καταφανώς αποκρουστική ενέργεια».
«Ενέργειες που στοχοποιούν ιερούς ναούς, προσβάλλουν βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων και, προφανώς δεν γίνονται ανεκτές», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ.
Keywords
Τυχαία Θέματα