Αντιδρα η ποσπερτ στη μεταβιβαση του ακινητου της ετ-3 στο ταιπεδ...

21:27 27/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Την ακύρωση της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το ακίνητο ...
των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας -Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και ο πρόεδρος της Π. Καλφαγιάννης.

Πρόκειται για ακίνητο έκτασης 760.807 τετραγωνικών
μέτρων, στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης που μεταβιβάστηκε με απόφαση που έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή τον Απρίλιο του 2013 κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΑΙΠΕΔ. Η απόφαση, ωστόσο, αυτή σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ και με τα όσα υποστηρίζει στην προσφυγή της στο ΣτΕ, είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ως τέτοια θα πρέπει να ακυρωθεί.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει στην προσφυγή της πως η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του ακινήτου, επί του οποίου η ΕΡΤ έχει αναγείρει και συντηρεί με δικές της δαπάνες κεραίες ραδιοφωνίας και άλλες εγκαταστάσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εισοδημάτων της κατά 18.130.000 ευρώ περίπου για τη διαχειριστική χρήση 2013.

Ακόμη, η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι η απόφαση περί μεταβίβασης είναι παντελώς αναιτιολόγητη ενώ παραβιάζει και συνταγματικές επιταγές, μεταξύ αυτών και εκείνες που απαγορεύουν απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση. Επιπλέον, η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει στην προσφυγή της ότι παραβιάστηκε και το άρθρο 20 του Συντάγματος, καθώς πριν τη μεταβίβαση δεν κλήθηκε η ΕΡΤ να παρέχει τις απόψεις της.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα