Ανθρωπινη αλυσιδα απο φορτσακη και διοικητικους στα προπυλαια...

Τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω λειτουργία του Πανεπιστημίου έκρουσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.
Ερωτηθείς σχετικά, ο πρύτανης ...
δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται η υποχρηματοδότηση του δημόσιου Πανεπιστημίου με την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Τόνισε, δε, ότι πρέπει να προστατεύσουμε το δημόσιο Πανεπιστήμιο, «το οποίο επιτρέπει στις ασθενέστερα οικονομικά τάξεις να έχουν πρόσβαση στη γνώση».

Ο κ. Φορτσάκης κάλεσε την κυβέρνηση
να αναλάβει τις ευθύνες της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε λίγο ούτε τα ασανσέρ του Πανεπιστημίου δεν θα μπορούν να λειτουργούν.

Οι πρυτανικές αρχές ζητούν από την πολιτεία επιπλέον 9,5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του, τονίζοντας οτι η πτώση αγγίζει ακόμα και το 80% στα κονδύλια που διατίθενται για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Συζητήθηκε επίσης και το θέμα του μεγάλου αριθμού μετεγγραφών, που έχει δεχτεί το Πανεπιστήμιο, σε σχέση με τη μείωση της χρηματοδότησης, που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη την ομαλή λειτουργία του.

Στη συνέντευξη, στην οποία πήραν μέρος και εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων, που περιέγραψαν τη δύσκολη καθημερινότητα στο Πανεπιστήμιο από την έλλειψη προσωπικού και χρημάτων, ενώ ανακοίνωσαν 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη, με αίτημα να επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως ζήτησε άλλωστε και ο κ. Φορτσάκης.

Ο πρύτανης, μάλιστα, πρότεινε τη μετάταξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ζητώντας παράλληλα και ειδική ρύθμιση, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να μπορεί να προσλάβει τους δικούς του ανθρώπους για φύλαξη και καθαριότητα.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε για τις καθαρίστριες: «Εκεί δεν τις θέλουν, ενώ εμείς τις έχουμε άμεση ανάγκη».

Στο τέλος, σε μία συμβολική κίνηση, ο κ. Φορτσάκης, συνοδευόμενος από τους κοσμήτορες, φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους, σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω απο το κεντρικό κτίριο, προκειμένου να καταδείξουν την ανάγκη προστασίας του Ιδρύματος και των ανθρώπων του.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ - ΤΕΙ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 48ωρη απεργία, εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητας που, όπως καταγγέλλουν, οδηγεί σε απόλυση εκατοντάδες συναδέλφους τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα