Ανταλλαγη κατηγοριων κυβερνησης - αντιπολιτευσης για το χρηματιστηριο...

08:30 9/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Με τη θεωρία πως...στραβός είναι ο γυαλός απάντησε η κυβέρνηση στην κριτική της αντιπολίτευσης για την πορεία...
του χρηματιστηρίου. «Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει προφανώς υπ’ όψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς» απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

«Οσο κι αν ο κ. Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν»
αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κυβερνητική ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος είχε κάνει λόγο για «αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί» «Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική, ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση παλινωδεί χωρίς σχέδιο

«Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία παλινωδεί χωρίς σχέδιο, επικρατεί στη χώρα κλίμα ανασφάλειας αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή υπουργοί της φλερτάρουν με ηρωικές εξόδους για μια ακόμη φορά» τόνισε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «το Χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα κάτω και από το χαμηλό της 4ης Ιουνίου 2012 όταν η χώρα βρισκόταν στη δίνη των διπλών εκλογών, με την πτώση στις μετοχές των Τραπεζών να παίρνει δραματικό χαρακτήρα».

Τονίζει επίσης ότι από τις αρχές του έτους η κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών υποχώρησε κατά 60% και κάνει λόγο για «τρομακτική ζημιά του Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογούμενων, που επήλθε με την χαριστική παραχώρηση των Τραπεζών σε ξένα Funds».
Keywords
Τυχαία Θέματα