Ανοικτη επιστολη προς τον υπουργο οικονομικων

Γράφει ο Θοδωρής
(οικονομολόγος)
Κύριε υπουργέ,
για να είναι δίκαιος ο φόρος ακινήτων που έχετε φέρει προς διαβούλευση θα πρέπει να είναι ορθολογικά κατανεμημένα τα φορολογικά βάρη. Η πρόταση...
του συμπληρωματικού φόρου στο πρότυπο του ΦΑΠ ή του παλιού ΦΜΑΠ θα πρέπει να ακολουθεί ακριβώς τα νομοφοροτεχνικά πλαίσια αυτών, -σωστά υπάρχει αφορολόγητο όριο όπως και στους προηγούμενους φόρους- δηλαδή για να μην είναι νομικά έωλος ο φόρος που θα προκύπτει για αξίες
άνω των 300.000 ευρώ να αφορά αποκλειστικά και μόνο το υπερβάλλον ποσό αυτού του αφορολόγητου!
Διαφορετικά θα υπάρχει ευθεία διάκριση μεταξύ αυτών των φυσικών προσώπων που τους χωρίζει το όριο αυτό και παραβιάζεται η αρχή της φορολογικής ισότητας!
Για παράδειγμα αν κάποιος έχει στην κατοχή του ακίνητα αξίας 300.000 ευρώ προκύπτει μηδενικός φόρος ενώ αντίστοιχα αν κάποιος έχει στην κατοχή του ακίνητα αξίας 300.000 + 1 ευρώ θα προκύψει οικονομική επιβάρυνση της τάξης των 600(!) ευρώ! (Συντελεστής σύμφωνα με αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας 0,2 ) Για μόλις 1 ευρώ διαφορά ο φόρος είναι δυσθεώρητα μεγάλος και παράλογα άδικος!
Ο κανονισμός των προκατόχων του φόρου αυτού θα πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστός και η φορολογία θα πρέπει να είναι ανά κλίμακα φορολογητέας αξίας και σε καμία περίπτωση στο σύνολο της περιουσίας!
Δεν είναι σύννομο να φορολογούνται δύο φυσικά πρόσωπα για την ίδια αξία με δύο διαφορετικούς τρόπους..
Με τη θερμή παράκληση της δημοσίευσης
Keywords
Τυχαία Θέματα