Αγγιξε τη γενια του και οχι μονο ο δημητρης μαραβελιας

19:39 17/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Με την επιστολή του που ανάρτησε στο facebook, κλείνοντας τον προεκλογικό του αγώνα ως Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα του Συνδυασμού «180ο - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο...
Δημήτρης Μαραβέλιας ευαισθητοποίησε και άγγιξε πολίτες της γενιάς του, αλλά και άλλων ηλικιών. Πολλά είναι τα τηλέφωνα που δέχεται από φίλους του αλλά και απλούς πολίτες που δηλώνουν τη στήριξή τους, όχι μόνο από την Περιφέρεια Αττικής
αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια επιστολή κατάθεση ψυχής, την οποία και παραθέτουμε:

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ !!!

Φίλες και Φίλοι,
Η δική μας γενιά ανδρώθηκε πολιτικά στα χρόνια της πολιτικής παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς. Ο εύκολος δρόμος τότε, για να είναι κάποιος κοινωνικά αποδεκτός και για να πετύχει εργασιακή εξασφάλιση στο Δημόσιο, ήταν να ακολουθήσει τα κυρίαρχα ρεύματα. Ακόμα καλύτερα, αν ανήκε και σε κάποια «κλαδική»!
Όμως, η πλειοψηφία των νέων εκείνης της εποχής τόλμησε να πάει κόντρα στο ρεύμα. Πιστέψαμε στον φιλελευθερισμό. Οραματιστήκαμε μια Ελλάδα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, με αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες αλλά και αναγνώριση της αριστείας, με πολλαπλές επιλογές για τους πολίτες της, ευρωπαϊκή, δημιουργική και με ισότιμη και διακριτή συμμετοχή στα παγκόσμια πράγματα. Μια Πατρίδα που θα προσφέρει στους πολίτες της τη δυνατότητα να ζήσουν και να εργαστούν με αξιοπρέπεια και ποιότητα, ώστε να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο πολιτισμό που θα στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της πλούσιας παράδοσής μας.
Για όλα αυτά τα πιστεύω αγωνιστήκαμε με πάθος και ζήλο, χωρίς να κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτά που επέβαλε η ηθική μας. Δεν λείψαμε από κανένα προσκλητήριο. Με προσωπικό κόστος τις περισσότερες φορές. Όμως, ο αγώνας αυτός μας πλούτισε σε εμπειρίες και φίλους. Έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η διαδρομή μας είχε νίκες, αποτυχίες, χαρές, λύπες και όλα εκείνα τα στοιχεία που πλουτίζουν την καθημερινότητά μας. Ακόμα και όταν αισθανθήκαμε προδομένοι από πράξεις ή λογικές κάποιων άλλων δεν λυγίσαμε γιατί πιστεύαμε πάντα στο δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε!!!
Έτσι και σήμερα, ενάντια στις αντιξοότητες, παρά τα κηρύγματα απαξίωσης για την ενασχόληση με τα κοινά, κλείνοντας τα αυτιά στις φωνές για «στημένα παιγνίδια», συμμετέχουμε στον αγώνα. Γιατί έχουμε πίστη στον τόπο μας και στους συμπολίτες μας. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γιατί, ότι δεν μας γονατίζει, μας κάνει πιο ισχυρούς. Κι η γενιά μας δεν θα γονατίσει, γιατί έχουμε τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσαν οι οικογένειές μας και τις εμπειρίες τόσων αγώνων. Θα τιμήσουμε άλλη μια φορά τις ιδέες που υπηρετούμε από αμούστακοι έφηβοι.
Θα δηλώσουμε παρόντες στην προσπάθεια για την αναγέννηση της κοινωνίας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βελτιώσουμε το παρόν και να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Είμαστε στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής μας. Δεν θα κρυφτούμε, δεν θα δεχτούμε καμία «εθελούσια» έξοδο από την πρωτοπορία των κοινωνικών προσπαθειών για το αύριο. Είμαστε μια γενιά που ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Που ανέδειξε τον φιλελευθερισμό και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σε κυρίαρχο ρεύμα μέσα στη νεολαία μας. Όλοι μαζί θα δώσουμε και αυτή την εκλογική μάχη, την τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Θα είμαστε εκεί στην πρώτη γραμμή, και θα βλέπουμε ότι μαζί μας θα συμπορεύονται όλο και περισσότεροι συμπολίτες για μια καλύτερη γειτονιά, μια καλύτερη περιφέρεια, ένα αισιόδοξο και δημιουργικό αύριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα