ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΔΡΑΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

10:21 11/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Γιάννης Σουλιώτης
(από την Καθημερινή)
Εκτός ελέγχου ήταν χθες το βράδυ η κατάσταση στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία, τα ξημερώματα, του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, λίγα μέτρα από το σπίτι του. Επεισόδια ξέσπασαν όταν, μερικές εκατοντάδες...
ατόμων που συγκεντρώθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά αλλοδαπών που βρέθηκαν στην περιοχή και έσπασαν καταστήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλαν και σε σπίτια μεταναστών.
Τα δραματικά γεγονότα του τελευταίου 24ωρου με αφετηρία τη δολοφονία του 44χρονου από ληστές, που
του άρπαξαν κάμερα με την οποία θα βιντεοσκοπούσε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, επιβεβαιώνουν την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών και την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να ελέγξει το έγκλημα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το χθεσινό συμβάν αποτελεί άλλωστε το τελευταίο και πιο δραματικό μιας σειράς περιστατικών, τα οποία μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είτε γιατί τα θύματα είναι αλλοδαποί είτε γιατί απλά καταφέρνουν να επιζήσουν (έστω και βαριά τραυματίες) των ληστρικών επιθέσεων. Αστυνομία και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι η «εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται», ενώ αντίθετα η ανασφάλεια και ο φόβος έχουν αναδειχθεί σε κυρίαρχα συναισθήματα για τους Αθηναίους.
Ο φόνος του 44χρονου, που εργαζόταν ως διευθυντής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα την Αγ. Παρασκευή, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5 π.μ. χθες, λίγη ώρα πριν η εγκυμονούσα σύζυγός του φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Ο άτυχος άνδρας βγήκε από το σπίτι όπου διαμένει η τραγική πλέον οικογένεια, στην οδό Ηπείρου, και κατευθύνθηκε σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στη συμβολή Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, για να πάρει το αυτοκίνητο με το οποίο θα μετέφερε τη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Μαζί του είχε μια τσάντα στην οποία είχε τοποθετήσει τα ρούχα του βρέφους, αλλά και μία κάμερα με την οποία θα βιντεοσκοπούσε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Η απόλυτη χαρά από την τραγωδία δεν απείχε παρά μερικά μόνο βήματα... Φτάνοντας στη συμβολή της Ηπείρου με την 3ης Σεπτεμβρίου άγνωστοι του επιτέθηκαν, προκειμένου να του αποσπάσουν την κάμερα που κρατούσε. Ο 44χρονος αντιστάθηκε και οι δράστες άρχισαν να τον χτυπούν με μαχαίρια σε διάφορα σημεία του σώματός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκε θανατηφόρα χτυπήματα στην πλάτη και τον λαιμό. Οι δράστες του αφαίρεσαν την κάμερα και εξαφανίστηκαν, ενώ ο 44χρονος έμεινε όρθιος για μερικά μέτρα πριν σωριαστεί νεκρός στο πεζοδρόμιο.
Στο μεταξύ, η τραγική σύζυγος (εντατικολόγος στο Ερρίκος Ντυνάν) και η πεθερά του 44χρονου, που τον περίμεναν στο διαμέρισμα προκειμένου να μεταβούν στο μαιευτήριο, εξαιτίας της αργοπορίας άρχισαν να ανησυχούν. Η σύζυγος τον κάλεσε στο κινητό του, δίχως φυσικά απάντηση. Κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί και τον αντίκρισαν νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος. Παρά το σοκ, η γυναίκα μετέβη στο μαιευτήριο «Μητέρα», όπου και γέννησε δίχως επιπλοκές.
Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχ
Keywords
Τυχαία Θέματα