Ανειπωτος πονος για την οικογενεια του αστυνομικου που πυροβοληθηκε απο το γιο του...

17:30 21/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Ήταν λίγο μετά τις εφτά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας όταν ο δυνατός κρότος από το όπλο που κρατούσε...
στα χέρια του ο 20χρονος γιος αστυνομικού, “έσπειρε” τον πανικό μέσα στον πολιτιστικό χώρο “Ορφέας” και προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθρώπου. Εκείνον του πάτερα του και κατόχου του όπλου.

Το συμβάν που εξελίχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, σόκαρε τους παρευρισκόμενους. Ο 20χρονος, τρομοκρατημένος από την εκπυρσοκρότηση του όπλου, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγη ώρα αργότερα ο πατέρας του θα έχανε τη μάχη με τη ζωή.

Ο αδερφός του θύματος, κ. Θύμιος Κότσαλος,
μιλάει αποκλειστικά στο protothema.gr, για τον “χορευτή” αδερφό του που κατάφερε να ασχοληθεί με την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε σε κλίμα ανείπωτου πόνου, η κηδεία του 59χρονου αστυνομικού και δάσκαλου παραδοσιακών χορών, με τους μαθητές του να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές και υπό τον ήχο του ηπειρωτικού μοιρολογιού.

“Η σχολή του ήταν η μεγάλη του αγάπη. Για τον αδερφό μου ήταν σπουδαίο πράγμα να χορεύει κάποιος παραδοσιακούς χορούς. Ο χορός για εκείνον ήταν η συνέχεια της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γνώριζε πάνω από 1500 παραδοσιακούς χορούς, δηλαδή απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και οποιονδήποτε χορό παραπέμπει στον ελληνισμό γενικότερα. Εσύ μου ξέφυγες, μου έλεγε, επειδή εγώ δεν χορεύω παραδοσιακούς χορούς”.

Έτσι θέλει να θυμάται τον αδερφό του ο κ. Θύμιος Κότσαλος που δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο αδερφός του χάθηκε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα. Χωρίς να σχολιάζει το ατυχές συμβάν με τον γιο του θύματος, που άθελα του στέρησε τη ζωή από τον 59χρονο, ο ίδιος προτιμά να θυμάται τον αδερφό του, άλλοτε με τη στολή του αστυνομικού και άλλοτε με τη στολή της ελληνικής παράδοσης.

Ο άτυχος Νίκος Κότσαλος, ήταν γνωστός ακόμα και στους Έλληνες ομογενείς οι οποίοι τον προσκαλούσαν συχνά πυκνά στο εξωτερικό όχι μόνο για να παρευρεθεί με τη σχολή του σε ελληνικές εκδηλώσεις αλλά και να παραδώσει μαθήματα χορού στους Έλληνες ομογενείς, δεύτερης και τρίτης γενιάς, έτσι ώστε να κρατήσουν επαφές με την πατρίδα.

“Ήταν τέτοια η αγάπη του για την παράδοση που θυμάμαι μία φορά είχε πάει στη Σουηδία για να μάθει ελληνικούς χορούς στους Έλληνες που ζουν μόνιμα εκεί. Εγώ τότε χρειάστηκε να πάω στη Σουηδία προκειμένου να συμμετάσχω σε ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς όμως να γνωρίζω ότι θα είναι και ο αδερφός μου στη Στοκχόλμη. Συναντηθήκαμε τυχαία στο Σύλλογο των Ελλήνων ομογενών και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είχε φτάσει μέχρι τη Σουηδία για να παραδώσει μαθήματα στα ελληνόπουλα. Αν είναι δυνατόν ”, λέει ο αδερφός του θύματος.

Ο άτυχος 59χρονος, Νίκος Κότσαλος, από μικρός ήθελε να υπηρετήσει στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας. Γι' αυτό, αμέσως μετά το στρατό προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εισαχθεί στο σώμα. “Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά απ' ότι είναι σήμερα. Υπήρχαν δουλειές και ο καθένας μπορούσε να ακολουθήσει το όνειρό του. Έτσι και εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη έγινε αστυνομικός. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει και σε δύσκολες αποστολές της αστυνομίας, με εξαιρετικά καλές επιδόσεις γιατί ήταν οπαδός του “σωστού και του δικαίου”, όπως έλεγε. Ήταν και πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος για αυτό κατάφερε να μάθει τόσο πολλούς χορούς. Είχε υπομονή και θέληση”, λέει στο protothema.gr ο κ. Κότσαλος, ο οποίος συγκινημένος από την εισροή του κόσμου στην κηδεία του αδερφού του, δεν μπόρεσε να το αφήσει ασχολίαστο.

“Τόσο κόσμο δεν έχω ξαναδεί σε κηδεία. Βρέθηκαν στην κηδεία όσοι άνθρωποι τον γνώρισαν μέσα από τους χορούς και τις εκδηλώσεις του, οι μαθητές του, από το σώμα της αστυνομίας αλλά και πιστοί φίλοι που τον ακολουθούσαν σε όλες τις στιγμές της ζωής του. Είμαι συγκινημένος που είδα όλο αυτό τον κόσμο να στέκεται καρτερικά για να τον αποχαιρετήσει, λίγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία”, λέει ο ίδιος.
Keywords
Τυχαία Θέματα