Αναζητειται η χρυση τομη για το ελληνικο

11:18 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε πέντε ημέρες κρίνεται η τύχη του Ελληνικού, καθώς η γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει για το τελικό τίμημα μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development πρέπει να κλείσει μέχρι την...
επόμενη Τετάρτη.
Η βελτιωμένη προσφορά που θα καταθέσει η κοινοπραξία, η μοναδική που έχει ολοκληρωμένο πλάνο αξιοποίησης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων, είναι και το μοναδικό «αγκάθι» για την επίτευξη της συμφωνίας. Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών, πάντως, κάνουν λόγο για όχι και τόσο μεγάλη διαφορά, η οποία μπορεί να
καλυφθεί από τη βελτιωμένη προσφορά. Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να ζητά πάνω από 700 εκατ. ευρώ, ενώ η Lamda φέρεται να έχει καταθέσει 430 εκατ. ευρώ με βάση τις σημερινές αξίες και χωρίς επιπλέον κεφάλαια που απαιτούνται για μια σειρά από αναγκαίες υποδομές. Ετσι, τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθεί η «χρυσή» τομή και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση, όπως έγινε και σε άλλους διαγωνισμούς, όπως με τον Αστέρα Βουλιαγμένης και τον ΟΠΑΠ.
Την ανάγκη να προχωρήσει η αξιοποίηση του Ελληνικού, εξέφρασε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος πάντως, διευκρίνισε ότι η προσφορά πρέπει να ανταποκρίνεται στην αξία της παραχώρησης.
Οπως είπε ο κ. Μηταράκης, «μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια αδράνειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπάρχει αξιόλογη τεχνική προσφορά για το Ελληνικό. Προσφορά που οδηγεί σε μια σημαντικότατη επένδυση με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα στον κόσμο. Ομως, για να είμαστε ξεκάθαροι, από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η προσφορά πρέπει να ανταποκρίνεται στην αξία της παραχώρησης».
Keywords
Τυχαία Θέματα