Αναβληθηκε η υποθεση ρουμπι-γκειτ

18:55 11/3/2013 - Πηγή: Fimotro

Μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας των βουλευτών του Λαού της Ελευθερίας κι έπειτα από την διάγνωση των γιατρών σύμφωνα με την οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο, αναβλήθηκε η δικάσιμος για την υπόθεση Ρούμπι-γκέιτ. Έπειτα από απόφαση των δικαστών, έγινε δεκτή η αναβολή... της δίκης λόγω «εύλογου κωλύματος» του Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο.

Οι δικαστές ζήτησαν από τρεις γιατρούς διορισμένους από το δικαστήριο
(έναν οφθαλμίατρο, έναν καρδιολόγο και έναν παθολόγο) να επισκεφθούν και πάλι τον Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο ώστε να αποφανθούν για την κατάσταση της υγείας του. Αυτή είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε τρεις ημέρες, που ο Καβαλιέρε δέχεται ανάλογη επίσκεψη των ειδικών.
Αναμένεται, μάλιστα, αργότερα το απόγευμα οι θεράποντες γιατροί του Μπερλουσκόνι να διαβάσουν την διάγνωση των διορισμένων από το δικαστήριο γιατρών, σε συνέντευξη Τύπου.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Νικόλο Γκεντίνι δήλωσε πως ο Καβαλιέρε «είναι ήσυχος και μαχητικός όπως πάντα» και συμπλήρωσε πως «θέλουμε να ολοκληρωθεί η δίκη σε κανονικούς χρόνους, αλλά να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του πολίτη και του ασθενούς που επιθυμεί να παραστεί στις ακροάσεις. Μια ακόμα διάγνωση γιατρού δείχνει το παθολογικό πρόβλημα που υπάρχει. Δεν βλέπουμε που υπάρχει πρόβλημα αν υπάρξει αναβολή μιας εβδομάδας. Η ερώτηση που θα χρειαζόταν να τεθείς το δικαστήριο είναι: “γιατί τόση βιασύνη;”».
Keywords
Τυχαία Θέματα