Αναβαθμισμενος ο αβραμοπουλος

13:02 10/9/2014 - Πηγή: Fimotro
ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡ-ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ!
Στις Βρυξέλλες από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου θα παραστεί στην τελετή επίσημης απόδοσης των χαρτοφυλακίων στους νέους Επιτρόπους από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, οι...
οποίοι
θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την 1η Νοεμβρίου 2014.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει το «υπερ-χαρτοφυλάκιο» που αφορά στη Μετανάστευση, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ύστερα και από την εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Όπως προειδοποίησε πάντως ο κ. Μάρτιν Σελμάιρ, διευθυντής του κ. Γιούνκερ, μέσω του “Twitter” δεν αποκλείονται εκπλήξεις, αν και στην περίπτωση του νέου Έλληνα επιτρόπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αναλάβει τα θέματα περί τη μετανάστευση.
Πάντως, όσο περνούν οι ώρες για την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παθαίνουν διαφόρων ειδών ταχυπαλμίες.

Μιας που αναφερθήκαμε στα σχόλια του Σελμάιρ στο “Twitter” να σας πούμε πως σχολιάστηκε έντονα από πρόσωπα που συνομιλούν με τον γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο μια επισήμανση που έκανε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Γιούνκερ. «Η Ομάδα Γιούνκερ θα είναι μια ισχυρή ομάδα. Αλλά διαφορετική από ότι κάποιοι αναμένουν. Τα χαρτοφυλάκια δίνονται σε άτομα, όχι κράτη», σχολίασε ο κ. Σελμάιρ.

Αμέσως οι κακές γλώσσες άρχισαν να λένε. Τους πειράζει που ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και θα ελέγχει «αφ’ υψηλού» το σύστημα εδώ. Τους πονά όμως ότι ο κ. Γιούνκερ τον εμπιστεύεται και σίγουρα θα συνεργαστεί μαζί του. «Άσε που δεν αποκλείεται να του δώσει και ιδιαίτερο ρόλο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αφού εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ.», σχολιάζουν από τις Βρυξέλλες πρόσωπα που ήδη κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα στην απερχόμενη και στον επερχόμενο, αναβαθμισμένο, Επίτροπο…
Keywords
Τυχαία Θέματα