Ανασυγκροτηση των παραγωγικων και εξαγωγικων επιχειρησεων ζητα ο σεβε...

Την αξιοποίηση της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ουσιαστική ανασυγκρότηση των παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)...

Παράλληλα, εισηγείται τα έργα - «γέφυρες» του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020 και τα αναλογούντα στη χώρα μας κονδύλια του προγράμματος «Horizon 2020» να κατευθυνθούν σε παραγωγικές/εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποδεδειγμένα θα πραγματοποιήσουν προσλήψεις.
«Για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη[...]θα πρέπει κυρίως να βασιστούμε
στις δικές μας δυνάμεις, στον υγιή παραγωγικό και εξωστρεφή τομέα και αυτοί οι πυλώνες να αποτελέσουν την εκκίνηση ενός νέου ενάρετου αναπτυξιακού κύκλου, με την παραγωγή και εξαγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών», υπογραμμίζει ο ΣΕΒΕ.
Μάλιστα, προκειμένου να αναδείξει το μέγεθος της συνεισφοράς των εξαγωγών στην ελληνική οικονομία, αλλά και την τάση κόπωσης του τελευταίου διαστήματος, ο Σύνδεσμος παραθέτει τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με τα οποία στο εννεάμηνο του 2013 οι ελληνικές εξαγωγές κατέγραψαν αύξηση 5%, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, ενώ αν αυτά αφαιρεθούν μειώθηκαν κατά 2,2%.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα