ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

10:52 5/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τρίπολη της Λιβύης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Την εκπροσώπηση των ελληνικών συμφερόντων έχει αναλάβει η εκεί Πρεσβεία της Ουγγαρίας, που ασκεί την Προεδρία...
της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στο BBC World
Service και στην εκπομπή Newshour, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας υπέρ του πλήρους σεβασμού και της εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι «διαπιστώσαμε πως το καθεστώς στη Λιβύη αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να συζητήσουμε, ότι πρέπει να κινηθούμε, ότι πρέπει να αναζητήσουμε μία πολιτική λύση στην κρίση, και θα μπορούσα να πω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά είναι σε επαφή με εταίρους και συμμάχους της, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα επόμενα βήματα και πρόσθεσε ότι το πρωί είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ και άλλους ομολόγους του.

Την ίδια ώρα, στη Μιζουράτα δυνάμεις πιστές στον Καντάφι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη. «Ο βομβαρδισμός άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίζεται, με τη χρήση ολμοβόλων και πυροβολικού. Αυτό είναι φανερά τρομοκρατία. Ο βομβαρδισμός έχει στόχο κατοικημένες περιοχές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν απώλειες, αλλά δεν ξέρουμε πόσες», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Τζεμάλ.

Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και το σημαντικότερο προπύργιο των εξεγερμένων που έχει απομείνει στο δυτικό τμήμα της χώρας, έχει περικυκλωθεί και δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του Καντάφι για εβδομάδες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα