Αναπτυξη εως 5% προβλεπει το δντ για την επομενη πενταετια για τη ρουμανια...

19:37 3/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης που θα κυμανθεί από 3,5% μέχρι και 5% τα επόμενα πέντε έτη, προβλέπει για τη Ρουμανία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εφαρμόσει με συνέπεια το πρόγραμμα...
των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως ανέφερε ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία Τόνι Λίμπερ, στη διάρκεια συνάντησης που
διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας, στο Βουκουρέστι.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι σε περίπτωση που το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εφαρμοστεί με τον ίδιο ρυθμό, δίχως την προσθήκη δυναμικής που θα του έδινε μεγαλύτερη ώθηση, τότε η ανάπτυξη της οικονομίας αναμένεται να περιοριστεί στο 3,5% (ανά έτος) μέχρι και το 2018.

Για το 2013, το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ρουμανικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 1,6% και το 2014 στο 2%.

Ο κ. Λίμπερ τόνισε ότι η Ρουμανία πέτυχε το στόχο της μακροοικονομικής σταθερότητας, όμως, όπως είπε, πρέπει να πετύχει και τον στόχο της οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά τον ίδιο, βασικοί παράγοντες για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η βελτίωση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αποτελεσματική υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ιδίως στον τομέα των κρατικών εταιρειών, καθώς και η διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών στο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Keywords
Τυχαία Θέματα