Αναψε φωτιες η δηλωση ρομνεϊ για τους 'πολυ φτωχουσ'

15:19 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες η δήλωση του Μιτ Ρόμνεϊ, φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, ότι δεν τον απασχολούν «οι πολύ φτωχοί γιατί διαθέτουν δίχτυ ασφαλείας».Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης έκανε τη...
δήλωση στο CNN.

Δημοκρατικοί, αντίπαλοι Ρεπουμπλικάνοι αλλά και πολλές οργανώσεις κατηγορούν τον πολυεκατομμυριούχο Ρόμνεϊ ότι είναι εκτός τόπου
και χρόνου και ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα των Αμερικανών που δοκιμάζονται οικονομικά.

Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ κάλεσε τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν πιο προσεκτικά τα λεγόμενά του. Η λέξη «concerned» που χρησιμοποίησε είπε ότι αποκτά την έννοια του ανησυχώ και όχι του ενδιαφέρω ή του απασχολώ.

Η πλήρης δήλωση του Ρόμνεϊ είχε ως εξής: «Δεν ανησυχώ για τους πολύ φτωχούς. Υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας για αυτούς. Εάν χρειάζεται επισκευή, θα το φτιάξω. Δεν ανησυχώ για τους πολύ πλούσιους: τα καταφέρνουν μια χαρά».

Ερωτηθείς για τη δήλωση Ρόμνεϊ, ο Νιουτ Γκίνγκριτς, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, είπε: «Έχω βαρεθεί τους πολιτικούς οποιουδήποτε κόμματος που προσπαθούν να διχάσουν τους Αμερικανούς. Είμαι υποψήφιος για πρόεδρος όλων των Αμερικανών και με απασχολούν όλοι οι Αμερικανοί πολίτες».
Keywords
Τυχαία Θέματα