''αναμφιβολα οι αποκαλυψεις για τις παρακολουθησεις προκαλεσαν στιγμες εντασης με τους συμμαχουσ''...

Οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες γιατί τις χρειάζονται και όχι γιατί απλώς μπορούν να το κάνουν, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι και με αφορμή...
την έντονη ενόχληση της Ε.Ε. για τις παρακολουθήσεις της ΝSA, παραδέχθηκε ότι η χώρα έχει «προκαλέσει στιγμές έντασης με ορισμένους από τους συμμάχους της».
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δημοσιοποίηση των πληροφοριών έχει δημιουργήσει στιγμές έντασης με ορισμένους από τους συμμάχους μας», είπε η Πσάκι, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ
διεξάγουν συνομιλίες με τους συμμάχους αυτούς, αναφερόμενη στη γερμανική αντιπροσωπεία που αναμένεται προσεχώς στην Ουάσιγκτον.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες πληροφοριών να εξετάσουν την κατάσταση όπως αυτή έχει εξελιχθεί καθώς και τις συνέπειές της στην εξωτερική πολιτική.
Όπως είπε, «υψηλόβαθμη ομάδα εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, πώς η παρακολούθηση επηρεάζει την εξωτερική μας πολιτική, σε μια περίοδο που όλο και περισσότερες πληροφορίες δημοσιοποιούνται».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα