Ανακοινωθηκε η νεα κυβερνηση της λιβυης

Κυβέρνηση ισορροπιών για να διατηρηθεί η ενότητα της Λιβύης κρίνεται από αναλυτές το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της χώρας. Η σύνθεσή του καταδεικνύει πως έγινε προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιπαλότητες μεταξύ των περιφερειακών...
φατριών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Μαχμούντ Σαμάμ, υπουργός Άμυνας ορίστηκε ο Οσάμα αλ Τζουάλι, διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου στην πόλη της Ζιντάν.

Τη θέση του υπουργού Εξωτερικών πήρε ο Ασουρ Μπιν Χαγιάλ, διπλωμάτης από τη Ντέρνα
στην ανατολική Λιβύη, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Ο διορισμός του δεν ήταν αναμενόμενος, καθώς οι διπλωμάτες θεωρούσαν ότι η θέση θα καταληφθεί από τον αναπληρωτή απεσταλμένο της Λιβύης στον ΟΗΕ Ιμπραήμ Νταμπάσι, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην εξέγερση κατά του Καντάφι.

Ο Χάσαν Ζίγκλαμ, ένα ανώτερο στέλεχος της πετρελαϊκής βιομηχανίας, κατέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ενώ ο Αμπντουλαχμάν Μπεν Γιέζα, πρώην ανώτερο στέλεχος της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ, πήρε τη θέση του υπουργού Πετρελαίων.

Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι επισκέφτηκε την Τρίτη τον Σάιφ αλ- Ισλάμ Καντάφι, ο οποίος κρατείται στην Ζιντάν.

«Δείχνει να είναι καλά στην υγεία του» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Στίβεν Άντερσον. Η συνάντησή τους διήρκεσε «μία με δύο ώρες», σημείωσε ακόμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα