''anaγκη για ενα ευρωπαικο προγραμμα ελαφρυνσης του ελληνικου χρεουσ''...

Την ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να είναι η Ελλάδα δακτυλοδεικτούμενη τόνισε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της ...
στην «Αυστριακή Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής και Ηνωμένων Εθνών» στη Βιέννη.
Την εκδήλωση με θέμα «Προκλήσεις
για την Ελλάδα-Μια ελληνική προσέγγιση» συντόνισε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας,, Βόλφγκανγκ Σιούσελ.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η Ελλάδα έχει υποστεί τις δραστικότερες αλλαγές που έχει υποστεί ποτέ χώρα και ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες λαού.
Ενώ επεσήμανε πως η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, καθώς μια επιστροφή της στο εθνικό νόμισμα θα απέβαινε καταστροφική όχι μόνον για την ίδια αλλά και για τους κοινοτικούς εταίρους της, προκαλώντας ένα "ντόμινο" στην Ευρωζώνη, στην οποία στο τέλος θα παρέμενε μόνον ένας σκληρός πυρήνας χωρών, όπως η Γερμανία και η Αυστρία.
Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε τις προόδους που έχουν σημειωθεί και έκανε λόγο για ελπιδοφόρες ενδείξεις και απτά αποτελέσματα.
Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή της πως η χώρα θα ανακάμψει καθώς διαθέτει τεράστιο και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πηγές πρώτων υλών και ανέφερε πως αν συνεχιστεί η πορεία σταθεροποίησης θα είναι δυνατή μια έξοδος της Ελλάδας από την τρόικα μέσα στο 2014 και μια επιστροφή στις αγορές το 2015.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα