Αν ηττηθω, αποχωρω απο την πολιτικη

11:43 9/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Εάν χάσω... αποχωρώ από τη πολιτική» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα κάνει σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψει το Μέγαρο των Ηλυσίων. «Εάν χάσω... αποχωρώ από τη πολιτική» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνοντας ότι δεν... γνωρίζει τι ακριβώς θα κάνει σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψει το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος είχε ήδη αναφερθεί εμπιστευτικά στις προθέσεις
του να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή εάν χάσει τη μάχη της κάλπης, είναι η πρώτη φορά που το ανακοίνωσε επισήμως. Μιλώντας στο ραδιόφωνο RMC, υποστήριξε πως εάν χάσει τις εκλογές θα κάνει κάτι άλλο, ωστόσο διευκρίνισε ότι ακόμη δεν γνωρίζει τι.Αυτοπεποίθηση...
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Σαρκοζί προσπάθησε να δείξει αυτοπεποίθηση τονίζοντας ότι το ζήτημα δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς και ότι «αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτή η συζήτηση».Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, μόνο και μόνο το γεγονός ότι αποφάσισε να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις δημοσίως αποτελεί ένδειξη πως ο Γάλλος ηγέτης γνωρίζει ότι οι πιθανότητες να υποστεί βαριά ήττα στις προεδρικές εκλογές είναι μεγάλη.Σε προηγούμενες δηλώσεις που είχε κάνει εμπιστευτικά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Γουιάνα και οι οποίες είχαν τελικά διαρρεύσει, ο Σαρκοζί φέρεται να είχε υποστηρίξει πως «είμαι 56 ετών, είμαι στην πολιτική εδώ και 35 χρόνια, έχω ένα επάγγελμα (του δικηγόρου), θα αλλάξω τελείως ζωή, δεν θα ακούσετε ξανά για μένα εάν ηττηθώ».
Keywords
Τυχαία Θέματα