Αμετανοητη η νδ για το «μαυρο» της ερτ! ποτε θα ανοιξει;

12:06 4/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε τα μεσάνυχτα στο Kontra Channel και την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, για το χρέος, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ. Προσκεκλημένοι οι κ.κ. Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ...
κα Παναρίτη θεσμικός
οικονομολόγος, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και μέλος της παγκόσμιας τράπεζας, ο κ. Καπερνάρος πρώην βουλευτής, η πολιτευτής της ΝΔ, κα Ζωή Ράπτη, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Καλφαγιάννης και η δημοσιογράφος της Real News και κοινοβουλευτική συντάκτις κα Ζαφειριάδου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε πρωτίστως στο ελληνικό χρέος και κατά πόσο είναι βιώσιμο, όταν το 2009 ήταν περίπου 295 δις και σήμερα, 5 χρόνια μετά, παρά την φτώχια και τις αυτοκτονίες, αντί να μειωθεί έχει αυξηθεί περίπου στα 325 δις ευρώ. Όλοι συμφώνησαν ότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες και έναν εξαθλιωμένο λαό, χωρίς ανάπτυξη.

Εκτίμησαν θετικά την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές και την τρόικα. Ακόμη και την ψυχολογία του Έλληνα που έχει αλλάξει. Η συζήτηση πήρε φωτιά όταν αναφέρθηκαν στο «μαύρο» και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές σε παγκόσμια κλίμακα. Όλοι καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, οδηγώντας μέσα σε μια νύχτα στην εξαθλίωση 2650 εργαζόμενους και σε κλείσιμο έναν οργανισμό κερδοφόρο με πλεόνασμα πάνω από 70 εκατομμύρια.

Μοναδική παραφωνία ήταν η εκπρόσωπος της ΝΔ κα Ράπτη που αντί να καταδικάσει το «μαύρο» αναφέρθηκε στα ρουσφέτια και προσλήψεις που έκαναν οι διοικήσεις της ΕΡΤ, λες και ήταν δικές τους αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρθηκε στους μέχρι τώρα αγώνες των απολυμένων που κράτησαν ζωντανό το όνειρο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, και τη συγκέντρωση στις 11 Φεβρουαρίου που θα γίνει έξω από το Ραδιομέγαρο στις 17:30 το απόγευμα, για τους 20 μήνες «μαύρο» και την άμεση λειτουργία της, όπως έχει υποσχεθεί ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχουν γίνει οι πρώτες επαφές, και με την επιστροφή του αρμόδιου υπουργού επικρατείας κ. Νίκου Παπά θα συναντηθούν εντός της εβδομάδος με τα αρμόδια όργανα για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να αδικηθούν αυτοί που έδωσαν τη μάχη αυτούς τους 20 μήνες.

Ό Αιμίλιος Λιάτσος από ρεπορτάζ που είχε κάνει αποκάλυψε ότι σύντομα θα εκδοθεί ΚΥΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και στη συνέχεια με νόμο θα γίνει σταδιακά πλήρη αποκατάσταση και αξιολόγηση των εργαζομένων. Κάτι που είναι και η πρόταση του συνδικαλιστικού οργάνου.

Εντύπωση προκάλεσε και πάλι η πρόταση της εκπροσώπου της ΝΔ που ζήτησε με την επαναλειτουργία να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη στη ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ και να μην αδικηθεί κανείς. Και εδώ εισέπραξε την απάντηση της δημοσιογράφου κας Ζαφειριάδου: «Δηλαδή κα Ράπτη ζητάτε να προσληφθούν και πάλι όλα τα ρουσφέτια και οι παράνομες προσλήψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταγγέλλετε και ο λόγος για τον οποίο κλείσατε την ΕΡΤ».

Και κάτι τελευταίο. Διαβάζω σχεδόν καθημερινά στα διάφορα blogs και τον τύπο ότι η κα Γουγά, διαχειρίστρια της ΔΤ-ΥΠΟΙΚ κάνει συνεχώς προσλήψεις στο Ραδιομέγαρο. Πηγές του υπουργείου μας διευκρίνισαν, ότι οι συμβάσεις που υπογράφονται δεν είναι προσλήψεις αλλά ανανέωση των ήδη εργαζομένων διμηνιτών με βάση την τελευταία τροπολογία που πέρασε σε άσχετο νομοσχέδιο τον Νοέμβριο του 2014.

Αυτή έδινε παράταση σε όλους τους εργαζόμενους της ΔΤ να παραμείνουν μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2015 με ανανεούμενες δίμηνες συμβάσεις. Όπως μας διευκίνησαν εάν δεν γίνουν ανανεώσεις ειδικοτήτων που λήγουν κάθε δυο μήνες, η ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ θα πάψει να λειτουργεί η θα υπολειτουργεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα