Αμεση εφαρμογη ολων των προαπαιτουμενων ζητησε το eurogroup

14:40 9/9/2016 - Πηγή: Fimotro
Nα εφαρμοστούν άμεσα τα προαπαιτούμενα ήταν το μήνυμα προς την Ελλάδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά την ολοκλήρωση ενός αρκετά σύντομου Eurogroup, όπου η Ελλάδα...
αποτέλεσε μέρος του μενού με τα μέλη του Eurogroup να είναι ενωμένοι στη στάση τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Η συνάντηση των Υπουργών της Ευρωζώνης αν και δεν έβγαλε κάποια νέα απόφαση, ξεκαθάρισε
το τοπίο των διαπραγματεύσεων, δείχνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μεγάλα περιθώρια ελαστικότητας και απόκλισης από τους στόχους. Αμφότεροί Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί τόνισαν την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου τα 13 ανοιχτά προαπαιτούμενα (από τα 15), έτσι ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια και να προετοιμάσουν το έδαφος για την δύσκολη δεύτερη αξιολόγηση που περιλαμβάνει εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φάνηκε αισιόδοξος για την πρόοδο και την πορεία της Ευρωζώνης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, τονίζοντας πως πλέον αναπτύσσεται με παρόμοιους ρυθμούς με τις ΗΠΑ και «κάθε χρόνο μειώνεται η ανεργία».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Ολλανδός πολιτικός τόνισε πως έχει καταγραφεί κάποια πρόοδος στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων, -ως απαραίτητων στοιχείων για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δις ευρώ - αλλά απομένουν ακόμα αρκετά να γίνουν πριν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

«Καταγράψαμε το τι πρέπει να γίνει, και το γενικό συναίσθημα των υπουργών ήταν πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος από το χρονοδιάγραμμα το οποίο συμφωνήσαμε τον περασμένο Μάιο», είπε ο Πρόεδρος του Eurogroup, δίνοντας έμφαση στην κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων, όπως και στην ενότητα των υπουργών της Ευρωζώνης.

Όπως είπε μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους του ενθάρρυναν την Ελλάδα να επιταχύνει τους ρυθμούς εφαρμογής των προαπαιτουμένων έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα