Αμεσες προσληψεις στην υγεια υποσχεθηκε ο κουρουμπλης

14:48 20/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε τροχιά εκσυγχρονισμού βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο 2ο Athens Health Forum, δεσμεύθηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι...
εντός του 2015 να ολοκληρωθεί το TAXIS
Υγείας, ενώ το προσεχές δίμηνο ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή ενός νέου μοντέλου πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Επιπλέον, μελετώνται τρόποι μείωσης του χρόνου διεκπεραίωσης των προσλήψεων για την κάλυψη των κενών στις δημόσιες δομές Υγείας.

«Βρισκόμαστε σ' ένα κομβικό σημείο, όπου πρέπει να αποφασίσουμε αν θα έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας προσβάσιμο σε όλους ή μόνο σ' όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες. Αγωνιζόμαστε ώστε η υγεία να είναι δημόσιο αγαθό, με τη διαμόρφωση ενός σωστού πλαισίου, αντιγραφειοκρατικού, που να δίνει πρόσβαση σε όλους τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα συμβάλλει η ολοκλήρωση του TAXIS Υγείας, δηλαδή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα περιλαμβάνει τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενή, το σύστημα των ραντεβού, τις δαπάνες υγείας, την ηλεκτρονική συνταγράφηση και υπογραφή. «Μέσα στο 2015 το σύστημα θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμα εργαλείο για την πάταξη της απάτης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Ανακοίνωσε επίσης ότι, το προσεχές δίμηνο ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του νέου μοντέλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα