Αλλαζει ο καιρος με κρυο και βοριαδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες και αναμένονται βοριάδες, κρύο ακόμα και χιόνια. Για σήμερα πάντως o καιρός θα διατηρηθεί αίθριος σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα εκτός από τα...
Ανατολικά και Νότια με πιθανότητα να βρέξει για λίγο τοπικά στη Δυτική και Βόρεια Κρήτη.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, θα κυμανθεί στα Βόρεια από μείον 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου,
στα Κεντρικά από μείον 3 έως 17, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες θα πνέουν 3 με 5, στο Αιγαίο 6 τοπικά έως 7 Μποφόρ.
Την Κυριακή αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Τρίτη ενώ από τη Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει.
Αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιόνια αναμένονται από το απόγευμα της τετάρτης στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Πηγή: ΑΝΤ1
Keywords
Τυχαία Θέματα