Αλλαγες στο αρθρο 99 προανηγγειλε ο υπ. δικαιοσυνης

15:45 21/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών, υποστήριξε ο υπουργός...
Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές.
Σε συνεέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000.

Στόχος των μεταβολών είναι η βιωσιμότητα
της επιχείρησης και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Επίσης με το νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρίες που παρουσίασε σήμερα και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται πρώτη φορά ότι εταιρία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο κ. Παπαϊώαννου αναφέρθηκε στην συμφωνία στο Eurogroup, λέγοντας ότι η χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα ζει κάτω από το φάσμα της χρεοκοπίας και ότι αυτός ο ειδικός λογαριασμός είναι «εγγύση και όχι εξάρτηση».

Παράλληλα, σε ερώτηση για τις μισθολογικές απαιτήσεις των δικαστών είπε: « Δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ, από την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Δεν μπορώ να αποδεχθώ το αίτημα ότι αν μας περικόψουν τους μισθούς δεν θα εργαστούμε»

Τέλος, για την αποχή των δικηγόρων είπε ότι « δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής. Αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό».
Keywords
Τυχαία Θέματα