Αλαλουμ με τη μεταδοση των δελτιων ειδησεων...

22:44 1/5/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΚΑΘΩΣ Η ΕΣΗΕΑ ΚΗΡΥΞΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ...
Κόντρα στην παράδοση που θέλει τους δημοσιογράφους αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης να τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά απέχοντας από την μετάδοση τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών δελτίων ειδήσεων αλλά και από την έκδοση εφημερίδων...
οι Έλληνες τηλεθεατές βιώνουν σήμερα το παράδοξο να μπορούν να παρακολουθήσουν δελτία
ειδήσεων από ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια.

Συγκεκριμένα δελτία παρουσιάζουν ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο ALPHA, αλλά και τα κρατικά κανάλια, την ώρα που στο MEGA, τον ΣΚΑΪ, αλλά και το STAR οι δέκτες δείχνουν ψυχαγωγικά προγράμματα σε επανάληψη!

Επί της ουσίας αυτό που συνέβη είναι πως οι υπεύθυνοι ορισμένων τηλεοπτικών καναλιών, επικαλούμενοι την απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας περί μεταφοράς της αργίας την 7η Μαΐου, επιχείρησαν να μεταφέρουν ομοίως τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για την 7η Μαΐου.

Είχε προηγηθεί όμως ήδη από τις 18 Μαρτίου κοινή ανακοίνωση των Σωματείων του Τύπου στην οποία ξεκαθάριζαν πως τα μέλη τους θα τιμήσουν κανονικά ανήμερα την Πρωτομαγιά, απέχοντας από κάθε δημοσιογραφικό έργο. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε εκ νέου στον διαδικτυακό τόπο της ΕΣΗΕΑ και την Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου.

Η προσπάθεια των υπευθύνων κάποιων τηλεοπτικών σταθμών να παρακάμψουν αυτή τη “συμφωνία” μεταξύ της Ένωσης και των επιχειρήσεων του Τύπου και ΜΜΕ, οδήγησε την ΕΣΗΕΑ στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα Πρωτομαγιά στους τηλεοπτικούς σταθμούς “ΣKAI TV ” , “ STAR TV ” και MEGA καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3». Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι συγκεκριμένοι σταθμοί να μην εκπέμψουν κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Την ίδια ώρα κι ενώ σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ όλα τα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Ρ/Σ Αθήνα 984 κλπ), θα τηρούσαν την παράδοση στο χώρο του Τύπου ανήμερα της Πρωτομαγιάς, τελικώς δελτία βγήκαν στον αέρα καθώς οι εργαζόμενοι δούλεψαν με καθεστώς αργίας – Σαββατοκύριακου!

Και κάπως έτσι τα... μισά δελτία είναι στον αέρα και τα υπόλοιπα κανάλια... αναμένουν την 7η Μαΐου για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά!
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα